Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın 750 milyon dolara mal olduğunu açıkladığı oyun parkı Wonderland Eurasia'nın (Ankapark) borcu nedeniyle elektriği kesildi.

Dev proje batmanın eşiğinde

Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre, işletmeci şirket ile Başkent Elektrik arasında borcun ödenmesi konusunda görüşmeler sürüyor. İşletmeci şirketin yabancı menşeli bir gruba satılması konuşulurken gündeme gelen elektrik kesintisi, finansmanla ilgili yaşanan sorunları gözler önüne serdi.

"Ankapark'ın yerine 30 yıl boyunca ailelere yardım yapılabilirdi"

Mansur Yavaş, batmakta olduğunu duyurduğu Ankapark'ın başkent belediyesine maliyetinin 750 milyon dolar olduğu açıkladı ve "Bu para, belediyenin ailelere yaptığı yardımı 30 yıl boyunca karşılardı" demişti. Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerine inşa edilmeye başlandığı 2013 yılından beri Ankapark hakkında pek çok itiraz dile getirilmiş, yüksek maliyet tartışmaları ve defalarca sonuçlanamayan ihale süreçleri yaşanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı...

Avrupa'nın en büyüğü olacaktı

Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerine kurulan ve ticari faaliyete geçebilmesi için yasal düzenleme yapılan Ankapark, Avrupa'nın en büyük tema parkı olma iddiasıyla 20 Mart 2019'da açılmıştı.

Ankapark'ın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmıştı