Tüm dünya koronavirüs ile mücadele ederken salgını önleme aşamasında en önemli etken maskeler oldu. Öyle ki dünyanın her yerinde maske takmak bir nevi zorunlu hale getirildi. Bilim adamları ve doktorlar, salgının hava yoluyla bulaşmasını engellemek için maske takmanın hayati bir önem taşıdığını belirtti. 

İLK ÜRETİM TESİSİ İSTANBUL'DA AÇILIYOR

Bu zamanda aranan kan "Koruyucu Maske Girişimi” adı verilen yeni bir İsviçre çözümü oldu. Maskeleri karaborsaya düştüğü dönemde insan sağlığını koruyacak ve piyasayı canlandıracak bir proje hayata geçiyor... Öyle ki “Koruyucu Maske Girişimi” nin ilk üretim tesisinin Türk girişimcilerle birlikte birkaç hafta içinde İstanbul'da açılması planlanıyor...

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

İKİNCİ DALGADA HAMMADDEYE YÜZDE 30 ZAM BEKLENİYOR

İkinci koronavirüs dalgasının beklendiği dönemde maske ve eldivenlerin hammaddelerine yüzde 30'un üzerinde zam gelmesi bekleniyor. Isviçreli Ekonomist ve girişimci Oliver Fiechter (48) “Bu, yalnızca yüksek spekülatif koşullar altında ortaya çıkabilecek bir enflasyon” diyor. Öyle ki salgın zamanında hayati önem taşıyan maske ve eldivenlerin her kesim tarafından rahatça ulaşılması gerekiyor.

GİRİŞİME 100'DEN FAZLA TALEP GELDİ

Bu şartları sağlamak adına hayata geçen girişim bugüne kadar dünyanın dört bir yanından 100'den fazla talep aldı. İlk üretim tesisleri Eylül sonunda Berlin, Saraybosna, Madrid ve Latin Amerika'da faaliyete geçiyor. İstanbul'da da bir fabrika planlanıyor.

MASKE BAŞINA ÜCRETLENDİRME

Koruyucu Maske Girişimi, Türk üreticiyi sertifikalı, yüksek kaliteli koruyucu maskelerin yerel üretimi için gerekli tüm bileşenlerle donatan bir sistem çözümü sunuyor.. Konseptin hızlı bir şekilde genişlemesini desteklemek için Koruyucu Maske Girişimi, üreticilerinden önceden herhangi bir finansal taahhüt talep etmiyor. Bu sistemde üreticiler sadece üretilen maske başına birim fiyat ödüyorlar.