Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programına konuk oldu.

Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu? Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu?

Geçtiğimiz günlerde haciz gelen ve yapıldığı ilk günden bu yana tartışmaların bitmediği, eski başkan Melih Gökçen'in "En büyük hayalim" dediği Ankapark'ın belediyeye maliyetinin 700-750 milyon doları bulduğunu açıkladı.

"İsteyen herkese faturalarını yollayabilirim"

Başkan Yavaş, "Buraya 2014 yılında biz karşı çıkmıştık çeşitli nedenlerle. Bu işe karşı çıkanlara hakaret eden tweetler atıldı. Bugün sizin programınızda bu rakamı açıklayacağım. 200 dediler 300 dediler. Sürekli rakam değişti. Teftişlerimiz devam ediyor. Dolar kuru artıyor azalıyor, 700-750 milyon dolar belediyeye maliyeti. İsteyen herkese faturalarını yollayabilirim. 50 milyon dolar az bir para değil ama dolar kuru nedeniyle değişiyor bu rakam" ifadelerini kullandı.

Ankapark'a haciz gelmişti

Melih Gökçek'in görevden ayrılmak zorunda bırakılmasından sonra önce atıl durumda kalan ancak daha sonra işletme hakkı, altıncı ihalede GBM Ticaret AŞ ile Çelik Ortak Girişim Grubu'na verilen Ankapark'ta haciz işlemi yürütüldüğü öğrenildi. Şirket tarafından Ankapark'a ürün ve mal servisi yapan esnafa verilen onlarca çekin karşılıksız çıkması sonrasında esnaf haciz yoluna gitti.

İşleten firma borcunu ödeyemedi

Avrupa'nın en büyük tematik parkı olma iddiasına sahip Ankapark'ta başta bilgisayarlar olmak üzere, taşınabilecek malların büyük çoğunluğu haciz yoluyla el konuldu. Ankara esnafına yaklaşık 5 milyon TL borcu olduğu bildirilen şirketin bu parayı ödeyemeyecek durumda olduğu, tematik parkın işletmesinden de zarar ettiği için hacizden başka bir yol kalmadığı dile getirildi.

Meslek odaları karşı çıkmıştı

Ankapark'ın inşa edildiği yer de tartışma konusu oldu. Birçok meslek odası ve demokratik kitle örgütü, tematik park için zeminin uygun olmadığını, ayrıca böyle bir inşaatın Atatürk Orman Çiftliği arazisine yapılmasının, 'Atatürk'ün vasiyetine aykırı' olduğunu vurgulamıştı.