Maltepe'de bir alışveriş merkezinde bir kişinin çalışanı rehin alındığı iddia edildi. Polis AVM'ye giriş çıkışları kapattı.

İddiaya göre eski eşiyle tartışan şahıs ardından kafasına silah dayadı. Şahsı ikna çabalarına başlandıktan sonra şahıs ikna edilerek gözaltına alındı.

Şahsın gözaltına alındığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. 

Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı! Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı!


Maltepe’de bir alışveriş merkezinde saat 12.00 sıralarında, eski eşiyle yaptığı tartışma sonucunda Hikmet Ö.(31), yanındaki silahı kafasına dayayarak intihara teşebbüs etti. İhbar üzerine çok sayıda polis ekibi, özel harekat ekibi ile özel eğitimli polis köpeği olay yerine sevk edildi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı alış veriş merkezine giriş ve çıkışlar kapatıldı. Müzakereci polis, şahsı intihardan vazgeçirmeye çalışırken polis özel harekat ekipleri de operasyon hazırlıklarına başladı. Silahlı şahıs, yaklaşık bir saat süren ikna çabalarının ardından intihardan vazgeçirildi. Şahıs polis aracına konarak gözaltına alındı. 
Silahlı şahsın gözaltına alındığı anlar cep telefonu kamerasınca saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde intihara teşebbüs eden şahıs polis ve özel harekat ekiplerince gözaltına alınıyor. 

Emniyetteki işlemleri tamamlandı

Maltepe İlçe Asayiş Büro Amirliği’nde ifadesi alınan şahıs, sağlık kontrolü için Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. Şahsın ilerleyen saatlerde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. 
Öte yandan H.Ö, emniyetten çıkarıldığı sırada basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.