AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı! AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Suriye'deki operasyonunun ardından NATO müttefiklerinden destek beklememesi gerektiğini söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "Macron terör devleti kurmak istiyordu, Barış Pınarı Harekatı ile hayal kırılığı yaşadı" dedi.

Çavuşoğlu: Macron ne dediğini bilmiyor

Çavuşoğlu, "Macron terör devleti kurmak istiyordu, Barış Pınarı Harekatı ile hayal kırılığı yaşadı, o hayal kırıklığıyla ne dediğini bilmiyor. Barış Pınarı Harekatı'yla gerekli şeyleri söyledik, söylediği sözün bende karşılığı yok. Macron bu yalpalamalarla Avrupa'nın lider olamaz, liderlik doğallıkla olur, boyunu aşan söylemlerle ve eylemlerle olmaz. Merkel'in söylediği gibi Türkiye bir NATO müttefikidir, müttefikin yanında dursun" diye konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron

Macron: Türkiye destek beklemesin

Macron, bugün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile gerçekleştirdiği basın toplantısında Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'na tepki göstererek "Türkiye, Suriye'deki operasyonun ardından NATO müttefiklerinden destek beklemesin" demişti.