Gün geçmiyor ki yeni bir havayolu şirketi ya da ülke koronavirüs riski yüksek bölgelere uçuş yasağı kararı aldıklarını açıklamasın. Korona virüsünün dünya genelinde ciddi oranda yayılmasıyla, havayolu şirketleri de virüsün görüldüğü ülkelere tek tek uçuşlarını askıya alıyor. Son olarak, Alman havayolu şirketi Lufthansa, 24 Nisan’a kadar Çin ve 30 Nisan’a kadar Tahran uçuşlarını durdurdu. 

Alman havayolu şirketi Lufthansa, koronavirüs nedeniyle Mart ayı içinde gerçekleştirilmesi planlanan 7 bin 100 uçuşu iptal ettiğini açıkladı. Koronavirüs nedeniyle talep düşüşü yaşadıklarını bildiren Lufthansa, Mart ayı sonuna kadar 7 bin 100 uçuşu iptal ettiğini, Lufthansa grubunun 770 uçak filosuna sahip olduğunu ve 125 kısa ve orta mesafeli ve 25 uzun mesafeli uçağı uçuş programından çıkardıklarını duyurdu.
İptal edilen uçuşların odak noktaları, korona virüsten ciddi şekilde etkilenen iç ve kuzey İtalya'daki uçuşları kapsarken, Avrupa'daki tüm bağlantıların yüzde 25'ine kadar olan birçok rota da etkileniyor.

Öte yandan, Avusturya Havayolları Mart ve Nisan ayında İtalya seferlerini büyük oranda azaltırken, Brüksel Havayolları Roma, Milano, Venedik ve Bolonya’ya seferlerini Mart ayının 14’üne kadar yüzde 30 oranında durdurdu.

Gürcistan ve Kuveyt Havayolları virüs nedeniyle İran'a uçuşları askıya aldı. Irak Havayolları uçuşları daha önce durdurmuştu.

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!