Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın yaptığı haberde, ordu birliklerinin, ülkenin güneyindeki Nebatiye vilayeti hava sahasını ihlal eden İsrail İHA'sına ateş açtığını belirtti.

Keşif amaçlı Lübnan hava sahasına girdiği görülen İHA'nın üzerine askerlerce hedef alındığı kaydedildi. Haberle ilgili Lübnan makamlarından henüz resmi bir açıklama gelmedi.

İSRAİL İHA'LARI BEYRUT'TA DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

25 Ağustos tarihinde, gece saatlerinde Beyrut'un güney banliyösünde İsrail'e ait 2 İHA düşmüştü.

5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, "Gece saatlerinde yaşanan olay, Beyrut'un güneyindeki bir yeri hedef alan ve kamikaze İHA ile yapılan bir saldırıydı. Bu da düşmanın 14 Ağustos 2006'dan beri gerçekleştirdiği ilk eylemdir" demişti. Söz konusu İHA'ların kendileri tarafından düşürülmediğini söyleyen Nasrallah, Lübnan hava sahasına giren İsrail İHA'larını düşürmeye çalışacaklarını da belirtmişterek alenen tehdit etmişti.

İSRAİL SÜREKLİ SINIRLARI İHLAL EDİYOR

İsrail'e ait İHA'lar, savaş uçakları ve savaş botları, sık sık Lübnan sınırlarını ihlal ediyor. Lübnanlı yetkililer ise her fırsatta bu ihlalleri BM'ye şikayet ediyor.