Ağrı'da yaşayan ve dedesinin köyünde kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in cansız bedeni, kaybolduktan 18 gün sonra bulunmuştu. Olayla ilgili 1'i tutuklu 7 sanığın yargılandığı davada, Leyla'nın babası şikayetten vazgeçti.

Leyla'nın ölümüyle ilgili 7 sanık yargılanıyordu

Leyla'nın ölümüyle ilgili olarak, baba Nihat Aydemir'in amcasının oğlu Mehmet Ali Aydemir, kasten öldürme suçuyla tutuklanmıştı. Leyla'nın amcaları Musa Aydemir ile Yusuf Aydemir, köylülerden Besim Dursun ile eşi Hatun Dursun, Ayşe Artam ve eşi Yıldırım Artam, "çocuğa karşı kasten öldürme" suçuyla ağırlaştırılmış müebbet, "iştirak halinde kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçuyla 14'er yıl hapse mahkum edilmişti.

Leyla'nın babası avukata, "Şikayetçi olmayacağız, davaya gelme" dedi

Davanın ilk duruşması bugün görüldü. Leyla'nın babası Nihat Aydemir'in dün avukatlarının ofisine giderek "Biz sanıklardan şikayetçi olmayacağız. Sen davaya gelme" dediği ortaya çıktı. Bu sebeple avukat Ali Artuk duruşmaya gelmedi. 

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

Yeğen cinayetiyle yargılanan sanık amca mahkemede güldü

Öte yandan, sanıklardan amca Yusuf Aydemir mahkeme salonunda güldü. Mahkeme Başkanı, "Sen neden sırıtıyorsun? Neyle yargılandığını biliyor musun? Yeğenini öldürmekle yargılanıyorsun, bir de sırıtıyorsun" diye tepki gösterdi. 

Baba sanıklardan şikayetçi olmadı

Eşi şikayetçi olmadı ancak anne Şükran Aydemir şikayetini sürdürdü. "Kızımı aç susuz bıraktılar, kızıma işkence ettiler. Devletime güveniyorum. Bunu yapanlardan şikayetçiyim" dedi. Baba Nihat Aydemir ise, şüphelendiği kişilerin Ali K. ve Mehmet K. olduğunu belirterek sanıklardan şikayetçi olmadığını ifade etti.

"Çok ciddiyetsizsin, ölen kızın babası değil sanık gibisin"

Mahkemede ciddiyetsiz bir tavır takınan baba Nihat Aydemir, mahkeme başkanı tarafından uyarıldı. Mahkeme başkanı "Ölen kızın babası değil de sanık gibi davranıyorsun. Çok ciddiyetsiz bir adamsın. Magazin programındakiler gibi altını doldurmadan birilerinden şüpheleniyorsun" dedi. Sanık Musa Aydemir de suçlamaları reddederek şahit olarak baba Nihat Aydemir'i gösterdi.