Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarındaki öğrencilerin, daha önce sınırsız olarak faydalandıkları internet erişimi için kişi başı 16 GB internet kotası uygulaması getirildi. Bu durumdan memnun olmayan öğrenciler, kotanın kaldırılması için internet üzerinden imza kampanyası başlattı. 

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

"Ders videolarına bile yetmez"

Aylık 16 Gb, günlük kişi başı 500 MB kullanım anlamına geliyor. Öğrenciler, bu kotanın müzik, film gibi ekstra uygulamalar için değil, ders videoları izlemek için bile yeterli olmayacağını belirtiyor. Yetkililer, internet kullanımı sınırlandırmasının nedenine dair henüz bir açıklama yapmadı.

Öğrenciler imza kampanyası başlattı

Dershaneye gitmeyen ve sınavlara internetten ders videoları izleyerek hazırlanan öğrenciler bu karara isyan etti. Ayrıca görüntülü konuşmaların da engellendiği öğrenildi. KYK yurtlarında kalan öğrenciler, eğlence için değil ders için kullandıkları internete kısıtlama getirilmesinden memnun değil. Başlatılan imza kampanyası, kısa süre içinde 3.000 imzaya ulaştı.