KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı. Üniversite kayıtlarının tamamlanmasıyla yüz binlerce öğrenci ailesinden başka şehirde eğitim görmek üzere evinden ayrılıyor. KYK yurt başvuru sonuçlarını bekleyen öğrenciler, nihayet sonuçlara e-Devlet üzerinden ulaşabilecek.

Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!

KYK YURT SONUÇLARI 2019 AÇIKLANDI

Yerleştirildiği üniversiteye kaydını yaptıran yüz binlerce öğrenci, 2019-2020 KYK yurt başvuru işlemlerini gerçekleştirdi. Okulların açılmasına kısa bir zaman kala, taşınma ve yerleşme işlemlerini gerçekleştirebilmek adına KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasını bekledi. Son zamanlarda en çok araştırılan konu "2019 KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusu oldu. "KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı?" sorusuna cevap arayan öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun açıkladığı KYK yurt sonuçları 2019 verilerine e-Devlet'e girerek ulaşabilirler. 

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

KYK Yurt ücretleri 310 TL olarak belirlenmiştir.

KYK YURT ÖDEMELERİ HANGİ BANKAYA YAPILACAK?

KYK Yurt ödemeleri Ziraat Bankası atmlerinden ve şubelerinden, ya da Yurtkur'un resmi adresinde bulunan e-ödeme ekranından yapılabilir. 

KYK YEDEK YURT BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

KYK yedek yurt başvuruları KYK'nın internet sitesi üzerinden takip edilmelidir. Boş kalan yurt kontenjanına göre yeniden yerleştirme yapılacaktır. Yedeklerdeki sıranıza göre 2 haftadan 9 aya kadar bir süre içinde yurt çıkma ihtimali mevcuttur.