Hükümetleri iklim değişikliği konusunda adımlar atmaya zorlamak üzere düzenlenen Küresel İklim Grevi, bugün Kadıköy rıhtımında yapıldı.

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

16 yaşındaki İsveçli öğrenci Greta Thunberg'in başlattığı İklim Grevi'nin ilk ikisi, 15 Mart ve 24 Mayıs'ta düzenlenmişti.

"Kavga etmeyi bitirmeli, bir araya gelmeliyiz"

Genç iklim aktivistlerinden Atlas Sarrafoğlu, Kadıköy Rıhtım'da bir basın açıklamasında bulundu:

Bugün büyükler de bizlere destek veriyor. Artık hep büyükler hem küçükler iklim grevlerine başlıyoruz. 15 Mart'ta yetişkinler de vardı ama sadece izleyiciydiler. Şimdi artık bir parçasısınız. Artık ona göre hareket etmelisiniz, kavga etmeyi bitirmelisiniz, artık bir araya gelmelisiniz. En önemlisi biz çocukları dinlemelisiniz. Kurtaracak bir gezegenimiz var. Biz de artık okula gidelim. Keyif aldığımız için okulu kırmıyoruz. Gezegenimiz yanıyor. Birçok şehir sular altında kalıyor, insanlar evlerini terk ediyor. Yakında bizim de neslimiz tükenecek. Artık bunu anlayın. Artık hayatınız değişti. Ben de sizin gibi korkuyorum zehirli yağmurlardan. Ama yağmurların neden zehirli olduğunu bilmek istiyorum.