Ümraniye'de ruhsatsız olarak faaliyet gösteren Fıkıh-Der adlı dernek bünyesindeki yatılı Kuran kursu, cinsel istismar haberiyle gündeme geldi. Kurs sorumlusu Ömer Işıktekin, eğitmenlerden Hacı Serkan Bektaş ve Tarık Bektaş, öğrencilere cinsel istismarda bulundukları gerekçesiyle gözaltına alındı. 

KURAN KURSUNDA CİNSEL İSTİSMAR! 7 ÖĞRENCİ ŞİKAYETÇİ OLDU

Cumhuriyet'in haberine göre, taciz skandalı Fıkıh-Der'de bulunan 17 yaşındaki H.R.Ö isimli bir gencin, kurstan ayrıldıktan sonra kursta yaşadıklarını polise anlatmasıyla ortaya çıktı. Genç, ifadesinde Ömer Işıktekin, Tarık Bektaş ve Serkan Bektaş'ın kursta kalan öğrencilere cinsel istismarda bulunduğunu ve şiddet uyguladığını anlattı. Başlatılan soruşturma, 6 öğrencinin daha şikayetiyle Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derinleştirildi. 

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

3 ZANLI DA TUTUKLANDI

Başsavcılığın hazırladığı iddianamede, 6 çocuğa cinsel saldırı suçuyla kurs sorumlusu Ömer Işıktekin'in 145 yıla kadar hapsi istendi. Eğitmenlerden Hacı Serkan Bektaş hakkında zincirleme cinsel saldırı suçuyla 50 yıl, Tarık Bektaş hakkında ise 25 yıl hapis cezası istendi. İlk duruşmada zanlılar iddiaları reddederken 3 şüphelinin de tutuklandığı öğrenildi.