Kulp Belediye Başkanı Mehmet Fatih Taş, "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "terör örgütü propagandası yapma" suçlarıyla tutuklandı. Taş'ın yerine, Kulp Kaymakamı Mustafa Gözlet kayyum olarak atandı. 

Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!

Ne olmuştu?

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde terör saldırısı sonucu 7 sivil şehit olmuştu. Saldırıyla alakalı tutuklanan 5 kişi arasında HDP'li Kulp Belediye Başkanı Mehmet Fatih Taş da bulunuyordu. Taş'ın yerine Kulp Kaymakamı Mustafa Gözlet kayyum olarak atandı.

Mustafa Gözlet kimdir?

Denizli ilinin Güney ilçesine kayıtlı olan Mustafa Gözlet, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi mezunudur. İngiltere'de politika alanında yüksek lisans yapan Gözlet, Türkiye'ye döndüğünde bir süre Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nda Teftiş Müfettişliği görevinde bulundu. Gözlet, Isparta, Adana ve Mersin'de kaymakam vekilliğinin ardından 2009'da  Kayseri Yeşilhisar'da kaymakam oldu. Mustafa Gözlet evli ve 2 çocuk babasıdır.