İzmir’in Buca ilçesinde öz annesiyle annesinin sevgilisi tarafından öldürüldükten sonra bir tandırda cesedi bulunan 5 yaşındaki Eymen Sadık Durak'ın hakkında Eymen'in akrabası açıklama yaptı.

Eymen'in akrabasının verdiği bilgiye göre; Minik çocuğun kendisinden 1 yaş küçük bir kız kardeşi daha var. Eymen'in babası ise; Eymen 2 yaşındayken kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Çocukların babasının vefatı üzerine anne Mine Durak, iki çocuğa birden bakamayacağı gerekçesiyle küçük kızı Çocuk Esirgeme Kurumuna verdi. Kurum, kız çocuğunu bir aileye evlatlık olarak verdi.

1,5 YIL GÖRMEYE GİTMEDİ, ALDIKTAN 1 AY SONRA ÖLDÜRDÜ

Anne Durak'ın yaklaşık 1,5 yıl önce bakamadığını iddia ederek Eymen’i Eskişehir’deki bir akrabasına bırakıp gitti. 23 Temmuz'a kadar çocuğunu görmeye hiç gitmeyen anne Mine Durak, bu tarihte sevgilisi Serkan E. ile birlikte Eskişehir’e giderek, "Denize götüreceğiz" bahanesiyle Eymen'i alıp gitti. Eskişehir'deki akrabaları, İzmir'e götürülen Eymen'le görüntülü görüşme yaparken çocuğun vücudundaki morlukları görerek 15 Ağustos'ta şikayetçi oldu fakat herhangi bir sonuç alamadılar.

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

Eymen'in cesedi çürümeye başladığı için ailesi tarafından teşhis edilemedi. Cenazenin, anneannesinden alınan örnek ile DNA testi yapılarak karşılaştırmanın ardından aileye teslim edileceği öğrenildi.