"KRİZİN FATURASINI PATRONLAR ÖDESİN"

EMEP Esenyurt ilçe örgütü, fabrika önlerinde dağıttığı bildirilerle işçileri 1 Mayıs’a çağırdı. “Krizin faturasını işçiler, emekçiler değil, patronlar ödesin” diyen EMEP üyeleri, işçileri kıdem tazminatının fona devredilmek istenmesine ve Bireysel Emeklik Sistemi’nin (BES) zorunlu hale getirilmek istenmesine karşı birleşmeye çağırdı.

"KIDEM TAZMİNATIMIZI PATRONLARIN KASASINA AKTARIYORLAR"

Bildiri dağıtımı sırasında işçilere seslenen EMEP Esenyurt İlçe Yöneticisi İbrahim Kızılyer şunları söyledi: "Kazanılmış haklarımızın birçoğunu 17 yıl boyunca budadılar. Esnek çalışma sistemini oturttular, fazla mesaileri zorunlu hale getirdiler. Şimdi de daha önce caymış olduğumuz BES’i zorunlu hale getiriyorlar. Kıdem tazminatını fona devrettikten sonra BES fonu ile birleştirip patronların kasasına aktarmak istiyorlar. Son kalemiz olan kıdem hakkımızı sahiplenmek için sizi 1 Mayıs’a çağırıyoruz. İşçilerin emekçilerin bayramı 1 mayıs, mücadele günüdür 1 Mayıs. İşçiler birleşmeli ve bu 1 Mayıs’ta kıdem tazminatına sahip çıkmalıdır. Birleşelim ve 'kıdem tazminatı bizim iş güvencemizdir' diyelim.”

28 Nisan’da Esenyurt Tabela mahallesinde yapılacak yerel 1 Mayıs kutlamasına katılım çağrısı yapan Kızılyer, “Yerellerde yapılacak kutlamalarında birleşip 1 Mayıs meydanlarına daha güçlü bir şekilde gideceğiz” ifadelerini kullandı.

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!