ÖSYM, 2019 Kamu Personeli Seçme Sınavı lisans (genel yetenek-genel kültür, eğitim bilimleri, alan bilgisi) ve ÖABT (öğretmenlik alan bilgisi) sonuçlarını açıklandı. 

Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu! Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu!

2019 KPSS A GRUBU VE ÖĞRETMENLİK SONUÇLARI AÇIKLANDI

2019 KPSS A Grubu ve öğretmenlik sonuçlarına ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Adaylar, sınav sonuçlarını görebilmek için T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin sonuç sayfasına giriş yapabilirler. KPSS sonuç açıklama sürecinde, ÖSYM Aday İşlemleri sisteminde kayıtlı bulunan kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların daha önce aldıkları sınav sonuçları değişen kimlik bilgilerine göre tekrar düzenlenmez.

KPSS TERCİHLERİ VE YERLEŞTİRME NASIL OLACAK?

Adaylar, 2019 KPSS tercihlerinde puanlarına ve tercih sıralarına göre uygun kadrolara yerleştirilecek. Yerleştirme işlemi en yüksek puanlı adayın ilk tercihinden itibaren yapılacağı için, ilk tercihine yerleşemeyen aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday ise üçüncü tercihine yerleştirilecek. Son tercihe kadar yerleşemeyen aday ise hiçbir kadroya yerleşemeyecek.