Corona virüs salgınında normalleşme sürecinin ilk aşamasının 11 Mayıs'ta başlamasının ardından Ramazan Bayramı dolayısıyla 81 ilde ilan edilen sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle ikinci aşamaya geçilecek. Bu süreçte; oteller, çay bahçeleri, spor merkezleri açılması ve sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması bekleniyor.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını 11 Mart günü Türkiye'de görüldü. Salgınla mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Bilim Kurulu üyeleri ile yapılan istişare sonucu vaka ve ölüm sayılarının artmasını önleme amacıyla bir takım önlemler alındı. Alınan tedbirler neticesinde salgın kontrol altına alınırken, 11 Mayıs'tan itibaren normalleşme sürecine girildi.Normalleşme takviminin birinci aşamasında ilk olarak, kuaförler, berberler ve AVM'ler belli şartlar doğrultusunda sosyal mesafe ve maske takılması zorunlu kılınarak kontrollü şekilde açıldı.

İKİNCİ AŞAMA YARIN BAŞLIYOR

Ramazan Bayramı dolayısıyla 81 ilde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından normalleşme sürecinin ikinci aşaması başlayacak.

İşte normalleşme sürecinin ikinci aşaması:

- 27 Mayıs: 20 yaş altı ve 65 yaş üstü yasağı kaldırılacak.

- 27 Mayıs: 13 şehirde giriş-çıkış yasağı kaldırılacak.- 1 Haziran: Otel, club, çay bahçeleri, dernek lokalleri, yüzme havuzları, spor merkezi tesisleri açılacak.

- 1 Haziran: Kapasitenin %25'ini aşmamak şartıyla nikah salonları açılacak.

- 15 Haziran: Piknik alanları açılacak. Tüm duruşmalara yeniden başlanacak

- 1 Haziran: Sokağa çıkma yasağı kaldırılacak.

- 15 Haziran: Sınır kapıları açılacak.- 1 Temmuz: Düğün salonları, sinema salonları ve tiyatro salonları açılacak.

- 1 Haziran: Hastaneler kademeli olarak normal düzenine dönecek.

- 1 Temmuz: Sağlık personellerinin yıllık izinleri kullanılabilir hale gelecek.

- 1 Temmuz: Sağlık personellerinin tayin işlemleri normale dönecek.

- 1 Haziran: 20.000 öğretmen alımı yapılacak.

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

- 15 Haziran: Öğrenci yurtları açılacak- 12 Haziran: Cuma namazları cami dışında açık alanlarda kılınacak.

- 12 Haziran: Normal namazlar, mesafeyi korumak ve maske takmak koşuluyla camilerde kılınacak.

-15 Haziran: Engelli idari izinli idari personel, kademeli olarak işbaşı yapacak

-1 Eylül: Toplantı, konferans ve kokteyl benzeir etkinilkler; açık büfe olmaksızın, maskeli katılım şartı ile başlatılabilecek