Türkiye Komünist Hareketi (TKH), 10 Kasım dolayısıyla yaptığı konuşmasında "Ülkemizde yıllardır en büyük ticaret Atatürk ve cumhuriyet ticaretidir" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a cevaben bir bildiri yayınladı.

"Erdoğan, satır aralarında Cumhuriyet'i eleştirdi"

TKH, "Ülkemizde yıllardır en büyük ticaret Atatürk ve Cumhuriyet değil, din ticaretidir!" başlıklı açıklamasında, "Atatürk'ü anma günü olmasına rağmen yine Cumhuriyet'i satır arasında eleştirmekten vazgeçmemiştir" denildi.

TKH'nın açıklamasının tamamı şöyle:

10 Kasım vesilesiyle Erdoğan bugün yaptığı konuşmada, Atatürk'ü anma günü olmasına rağmen yine Cumhuriyet'i satır arasında eleştirmekten vazgeçmemiştir. "Türk tarihini binlerce yıllık devamlılığı ile kavramak yerine hala bir asra sıkıştırmaya çalışan ideolojik bir zihniyetle karşı karşıyayız. Ülkemizde yıllardır en büyük ticaret Atatürk ve cumhuriyet ticaretidir. Bu kavramlar önde perde olarak kullanılarak arkada ülkemizin yıllarca ekonomik ve demokratik olarak sömürüldüğünü en iyi milletimiz biliyor" diyerek kendisini övmekten çekinmemiştir.

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

"Din ticaretini kimlerin yaptığı bellidir"

Ülkemizde yıllardır en büyük ticaret Atatürk ve cumhuriyet ticareti değildir. Tersine yıllardır en büyük ticaret hep din ticareti olmuştur. Dinin arkasına saklanarak ticaret ve siyaset yapanlar bellidir. Din, dincilik, tarikat ve cemaat arkasına saklanarak ülkemizin yıllarca ekonomik ve demokratik olarak sömürüldüğünü, evet, halkımız iyi bilmektedir. Tarikatların nasıl holdingleştiği, patronların cemaatleri nasıl beslediği, tarikat ve cemaat kılıfı altında nasıl ticaret yapıldığı ortadadır.

"AKP, Cumhuriyet kazanımlarını ortadan kaldırdı"

MÜSİAD, bir patron örgütü olarak "Müslüman İş Adamları" olarak bilinir. Kimin ticaret ve siyaset yaptığı buz gibi meydandadır!

Binlerce yıllık Türk tarihini kimse bir asra sıkıştırmıyor. Asıl sorun ülke tarihinin en önemli olgusu olan Cumhuriyet'in AKP tarafından 'paranteze' alınmasıdır. AKP eliyle kurulan rejim, 1923 Cumhuriyeti'nin reddiyesidir! AKP, bırakın Cumhuriyet'e en büyük katkıyı yapmayı, 1923 Cumhuriyeti'nin bütün kazanımlarını ortadan kaldırmıştır!

"Erdoğan'ın hanedanlık özlemi..."

Erdoğan tarafından zikredilen bu sözler bir kez daha 1923 Cumhuriyeti'ni değil de Osmanlı'nın feodal ve hanedanlık dönemlerine özlemi göstermesi bakımından manidardır!

Hem de 10 Kasım gününde!