Eskişehir'de boşanmak üzere olduğu eşinin saldırısına uğrayarak 15 yerinden bıçaklanan Öznur Sazlar'ı kurtaran işyeri çalışanları o anları anlattı.

Sesi duyulmasın diye banyoya kapattı

Çocuğunun uyuduğu esnada cani koca H.S., eşine arkadan saldırarak çığlıkları duyulmasın diye banyoya soktu. Bu esnada bıçak darbelerini vuran H.S., banyonun kapısını kapmaya çalışsa da yaralı kadın ayaklarıyla direnerek kapının kapanmasını engelledi.

Bıçaklı saldırıdan kaçıp tantuniciye sığında

Cani kocanın bir anlık durgunluğundan faydalanıp, son gücüyle kendini dışarı atan kadın, bir yandan kanayan yerlerine elleriyle tampon yaparken bir yandan da yardım aradı. Kanlar içinde evinin yakınında bulunan bir tantuniciye sığınan Sazlar, buradaki çalışalar tarafından korunarak dükkanın arka tarafına götürüldü.

Saldırgan kocaya karşı kapıda beklediler

Çalışanlar, Sazlar'ın vücudundaki kanayan bölgelere tampon uygulayarak kan kaybını engellemeye çalıştı. Ardından 112 Acil Sağlık ekiplerine haber veren gençler, H.S.'nin tekrar saldırma ihtimaline karşı dükkan önünde bekledi.

"Önce panikledik, sonra yardım ettik"

Olay gecesini anlatan Tantuni Ustası Sinan Ayaz, Öznur Sazları'ın kanlar içinde dükkana girdiğinde paniklediklerini belirterek, "Saat gece 00.30-01.00 gibiydi, ben tezgahta çalışıyordum.

Akşam kimse dışarıda olmadığında durgunluk vardı. Herkes erken evin gider. Bir baktım giriş kapısından Öznur hanım girdi, her tarafı kanlar içerisindeydi. Tabii ilk başta panikledik, ne oluyor ne bitiyor diye, ama ben hemen müdahale ettim.

"Yaralarına tampon yapıp ambulansı aradık"

Sonra da arkadaşlarım yardıma geldi, arkaya doğru götürdük. Kanayan yerlerine tampon yaptık sonra ambulansı çağırdık. Yani gerçekten yardım ettiğimize inanıyorum. Kötü bir durumdu gerçekten.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı...

Elimizden geleni yaptık. İnşallah neticesinde adalet yerini bulur, suçlular gereken cezayı alır" ifadelerini kullandı.

"Cezalar caydırıcı olmalı"

Ayaz, saldırıda bulunan kocanın ilk duruşmada serbest bırakılmasıyla ilgili de konuşarak, "İnşallah bütün kadın arkadaşlarımız gereken adaleti görür, kimse zulmetmez. Gerçekten üzüldük suçlunun dışarıda olmasında dolayı. 

Gereken yapılsın, insanlar suç işleyip sonradan tekrar dışarıda gezip istediğini yapamasın. Cezalar caydırıcı olsun, cezalar caydırıcı olmadığı için inşalar suç işlemeye daha meyilli oluyor” diye belirtti.

"Kan kaybetmemesi için ayağını bağladık"

İşyeri yöneticisi olan Alparslan Enes ise, Sazlar'ın kan kaybını engellemek amacıyla kemerle ayağını bağladığını söyleyerek, "Öznur hanım geldiğinde her tarafı kan içindeydi ayağında kolunun altında, boynunda bıçak darbeler vardı. Daha fazla kan kaybetmesin diye ayağını kemerle bağladım daha sonra ambulansı aradık. Korktuk yani sonuçta o bir anne, bir kadın sonuçta üzüldük" şeklinde konuştu.