KKTC Cumhuriyet Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, "Rum zihniyetiyle siyasi eşitlik düzeyinde bir anlaşmaya varmamız mümkün değil" açıklamasında bulundu.

"Rumlar homojen yapıyı devam ettirmek için müzakerelere hazırlanıyor"

Töre, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin ve Türk ordusunun garantisine karşı çıkan Rum-Yunan ikilisiyle uzlaşmaya varılamayacağını, yeni bir ortaklık devletinin kurulmasının mümkün olmayacağını belirtti. 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti'nin ortaklığa dayalı yapısını ortadan kaldıran ve devleti işgal eden Rumlar için konuşan Töre, "Homojen üniter yapıyı devam ettirmek için müzakerelere hazırlanıyorlar" dedi.

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

"Geleceğimizi Rumların etkisine bırakmayalım"

Kıbrıs Rum kesiminin Kıbrıs Türkleriyle hiçbir şeyi paylaşmak istemediğinin aşikar olduğunu vurgulayan Töre, "Siyasi eşitliğimiz ve güvenliğimiz, KKTC'nin devamlılığı için Türkiye'nin etkin ve fiili garantisi hayatidir. Geleceğimizi yabancıların ve Rumların etkisine bırakmayalım" Töre, Türkiye'nin devlete sahip çıkması çağrısında bulundu.