Bir kız öğrenci, bindiği otobüsteki bir erkek tarafından giyim şeklinden dolayı taciz edildi. Genç kızın yanına oturmasına izin vermeyen tacizci şahıs, karşısında oturduğunda ise "Senin değerli bir hazinen olsa saklamaz mıydın? Karşımda oturma kalk, gözüm sana kayıyor" dedi.

"Kadınlar korkarak yaşamak zorunda değil"

Kocaeli'de okuyan üniversite öğrencisi Nur Seda Yumurtaş, belediye otobüsünde yaşadığı tacizi, Twitter hesabından hesabından paylaştı. Sınavına gitmek üzere otobüse binen genç kız, bir erkeğin sözlü tacizine uğradı ve tacize ses çıkarmayan otobüs şoförü tarafından susturulmaya çalışıldı. Yaşadığı olayı anlatan genç kız, "Asla susup oturmayacağım. Hiçbir kadın böyle adamlar yüzünden korkarak yaşamak zorunda değil" dedi.

Nur Seda Yumurtaş'ın olayla ilgili paylaşımları şu şekilde:

-Bugün Kocaeli-İzmit saat 13.45'te 255 numaralı otobüste yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Sınavıma gitmek için otobüse bindim. Videodaki beyefendinin yan koltuğu boştu ve ben otobüse bindiğimde çantasını koyarak engelledi. Ayakta bekledim. Bir süre sonra karşısındaki koltuk boşaldı.

-Ve oturdum. Beyefendi bana doğru, "Senin değerli bir hazinen olsa saklamaz mıydın? Karşımda oturma kalk, gözüm sana kayıyor" dedi. Şoke oldum ve bana ne cüretle bunu söylediğini sordum. Ve bunları sadece giyinişimden dolayı duydum. "Allah bunları yasakladı. Karşımda oturma" dedi.

Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu? Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu?

-Sinirlenerek yerimi değiştirdim ve ona rağmen susmayıp beni aşağılamaya devam etti. Çevresindeki kişilere beni göstererek "Bu kız ne kadar doğru? Gözüm ona kayıyor" gibi cümlelerine devam etti.

-Ben dayanamayıp ailem bile bana karışmazken siz nasıl karışıyorsunuz dedim. Ve bunun üzerine, "Ailenden de senden de hayır gelmez o zaman" dedi. Daha sonra şoför yolda durdu. Bana, "Sus artık. Adam sana bir şey demedi. Yolcuları rahatsız etme. Kimse seni duymak zorunda değil" dedi.

İşte o anlar: