Sahte fatura kullandığı iddiasıyla hakim karşısına çıkan ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ hakkında, “vergi usül kanuna muhalefet” suçundan 10 yıla kadar hapis istendi.

2012 ve 2013 yılları arasında sahte fatura kullandığı iddiasıyla avukatı Yalçın Kavak ile duruşmaya katılan Tatlıtuğ, savunmasında şu ifadeleri kullandı:

“Burada bulunmama sebep olan şahıs olan Erdal D. bir dönem mali müşavirliğimi yapan kişidir. Hizmeti karşılığında bana her ay kesmiş olduğu faturaların çok daha üzerinde ödedim. Sunduğumuz banka kayıtları incelendiğinde kendisine çok daha fazla ödeme yaptığım görülecektir. Hakkımda vergi müfettişlerince 2017 yılında denetleme yapıldı. Bu şahsın bir takım usulsüz işlemler yaptığını öğrendim, kendisi hakkında şikayette bulundum. Sanat camiasında ünlü birçok arkadaşım bu duruma maruz kalmıştır. Hem devletimiz, hem de şahsen ben mağdur edildim. Bana denetlemeye gelinene kadar şahsın Türkiye’de olduğunu duymuştum. Ben ve defterlerini tuttuğu başka sanatçı arkadaşlarımın da mağduriyetlerine yol açmıştır. Şu anda kaçak olduğunu ve nerede olduğunun bilinmediğini biliyorum.”

Beraatini istedi

Tatlıtuğ hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, beraatini istediğini, mali müşavirliğini ve danışmanlığını yapan Erdal Doğan gibi çalışanlarının hangi şekilde çalıştığına dair bilgisi olmadığını söyleyip beraatini istedi.

"Sahte fatura kullandığı açık ve nettir"

Hakimin, sanığa ceza verilmesi halinde cezanın ertelenmesini isteyip istemediğini sorması üzerine Tatlıtuğ’un avukatı, suçsuz olduklarını söyleyerek ertelenmesini istemediklerini, Erdal D. isimli şahsın ünlü sanatçı Çağla Şikel'i de mağdur ettiğini belirtti.

Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!

İstanbul Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı avukatı Çiğdem Gülay Aydın ise, “Vergi inceleme raporlarında belli tespitler var. Sahte belge ve fatura kullanma suçlarından dolayı bu rapor düzenleniyor. Sanığın sahte fatura kullandığı açık ve nettir.” dedi.

"Sahte olsaydı yüksek meblağlar ödemezdim”

Aydın'ın söyledikleri üzerine Tatlıtuğ söz alarak faturaların sahte olmadığını, olsaydı Erdal D. isimli şahsa çok yüksek meblağlarla ödemeleri yapmayacağını bildirerek Erdal D.'nin kendisine sahte faturalar verdiğini bilmediğini ifade etti.

Avukatı Yalçın Kavak, Tatlıtuğ'un film çekimleri sebebiyle duruşmalardan vareste tutulmasını istedi. Avukatın talebi kabul edildi. Duruşma ise eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Aylık gelirini 30 bin lira olarak açıkladı

Biriken vergilerin toplam 900 bin Türk lirası olduğunu ve bu borcu ödediğini belirten ünlü oyuncunun gelirini açıklaması sosyal medyada ses getirdi. Duruşma esnasında gelirinin 30 bin Türk lirası olduğunu söyleyen Tatlıtuğ, sosyal medya kullanıcıları tarafından, yalan söylediği gerekçesi ile eleştirildi.