Fatih Altaylı'nın programına katılan Kemal Kılıçdaroğlu, burada yaptığı S-400 yorumuyla sosyal medyada gündem oldu. Altaylı, Kılıçdaroğlu'na S-400 konusundaki fikirlerini sordu. "S-400'leri geri mi vereceğiz?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Hayır alındı bir defa. Ama niye alındı, kimse bilmiyor" cevabını verdi.

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

"Yunanistan'la mı kavga edeceğiz?"

Fatih Altaylı, ülkenin hava savunması ihtiyacı nedeniyle S-400'lerin alındığını ifade etti. Bunun üzerine CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Kim bize saldıracak? Suriye mi saldıracak? Suriye zaten Ortadoğu'nun en güçlü hava savunma sistemine sahip. Irak mı bize saldıracak? İran mı bize saldıracak? Kasr-ı Şirin'den bu yana İran'la sorunumuz olmadı. Rusya mı bize saldıracak? Silahlar zaten onların. Yunanistan'la mı kavga edeceğiz?" diyerek S-400 alımına karşı olduğunu belirtti.

S-400 alımını desteklemişti

Öte yandan Kılıçdaroğlu, Temmuz ayında yaptığı bir açıklamada, ABD'den Patriot konusunda olumlu dönüş alamayan Türkiye'nin, güvenliğini sağlama ihtiyacıyla başka arayışlara girmesinin çok doğal olduğunu ifade ederek S-400 alımını desteklemişti.