AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor

"Erken seçim gündemimizde değil"

Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun erken seçim çıkışına ilişkin olarak, "Erken seçim yok. Seçimler yapıldı ve bitti. Vatandaş ne derse o olur. Vatandaş seçim istemiyor. Herhangi bir yerde mesela diyerek gündeme gelen bir konu bile değildir. Kılıçdaroğlu, herhangi bir politik meydan okuma için gündeme getiriyorsa, bunu gündeme en son getirecek kişi kendisidir" açıklamasını yaptı.

"Diyarbakır'daki ailelerimize selam olsun"

AK Parti Sözcüsü, oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerine ilişkin, "Bazı yabancı basın yayın organlarının bu annelerin duruşuna sessiz kalması dikkat çekicidir. Annelerin ortaya koyduğu yaklaşım, bütün dünya üzerinde teröre karşı yükselen en güçlü sestir. Bu mücadele saygın bir mücadeledir. Buradan Diyarbakır'daki asil ailelerimize sevgilerimizi ve saygılarımızı iletiyoruz" dedi.

Yargı reformu ne zaman çıkacak?

Yargı reformu konusuna da değinen Çelik, "Yargı Reformu Stratejisi çalışmamız AK Parti’nin kesintisiz reform anlayışının devamı olarak gündeme gelecektir. Demokrasi, insan hakları ve adalet taleplerini dikkate alan, bunların merkezinde şekillenen bir reform olacaktır. Şeffaf ve kapsayıcı yaklaşım, ifade özgürlüğünü, savunma hakkını, adalete erişimi ve adalet sisteminin işleyişinde kalitenin artmasını son derece güçlendirecektir.

Uygulamadaki alternatif çözüm yolları da burada gündeme gelecektir. Caydırıcılık, yeni infaz yöntemi gibi konular ele alınacaktır. Yargı Reformu Stratejisi ile ilgili iç çalışmamızı bu ay içerisinde tamamlamış olacağız, Ekim ayında TBMM gündemine getirilecektir" ifadelerini kullandı.