Yenimahalle Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Turgut Özal Kültür ve Spor Merkezi ile Sadri Alışık Kreşi için açılış töreni düzenlendi. Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yanı sıra, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, TBMM Başkanvekili Levent Gök, Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, Sadri Alışık'ın torunu Sadri Alışık ve çok sayıda partili katılım gösterdi.

AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı! AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı!

Kılıçdaroğlu, törenlerde yaptığı konuşmalarda bir dönem Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile beraber çalıştığını belirterek, Özal'ın devlet harcamalarında ne kadar titiz olduğunu ve işin kurallarını iyi bilen bir devlet adamı olduğunu söyledi. Sadri Alışık'tan da söz eden CHP Genel Başkanı, sanatçının halkın haklarını savunduğunu da bildirdi.

'Siyasetçiler kendi yakın tarihinden habersiz'

Tarihteki isimlerin CHP tarafından yaşatıldığının söyleyen Kılıçdaroğlu, “Özal'ı da Alışık'ı da unutmayacağız. Peki unutturmayacak olanlar kimler? Sorulması gereken asıl budur. Kendi yakın tarihinden habersiz olan öyle siyasetçiler var ki bazen şaşırırsınız ama bu ülkede CHP var, CHP’li belediyeler ve başkanları var. Biz bu isimleri yaşatıyoruz” dedi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise açtıkları 7 kültür merkezi, 11 kreş ve yaptıkları diğer çalışmalar ile Yenimahalle’ye sanatı ve kültürü taşıdıklarını kaydetti.