Kadın avukat savunma yapmak için ayağa kalkınca, erkek hakim, avukatın mini eteği için "15 santimetre yukarda. Mevzuata aykırı" dedi. Hakimin tepkisi karşısında şoka giren avukat, karşı tarafın avukatının ve yazı işleri müdürünün de eteği ile ilgili yorumlarını dinlemek zorunda kaldı. Yetmedi hakim eteğin fotoğrafını tutanak altına almak için çektirmek istedi... 

Sözcü'nün haberine göre; Kartal Anadolu Adliyesi, 2. İş Mahkemesi’nde görülen bir duruşmaya erkek hakimin, kadın avukatın mini eteğine verdiği tepki damga vurdu.

Tutanaklara da yansıyan olayda; Kadın Avukat Tuğçe Çetin beyanda bulunacağı sırada, mahkeme hakimi, avukatın etek boyunun 15 santimetre yukarda olduğunu ve bu hali ile avukatlık mevzuatına aykırı davrandığını savundu. Mahkeme hakimi bununla da yetinmeyerek, davacı avukatı Dorukcan Davutoğlu’na, meslektaşının etek boyu hakkında fikrini sordu. Davalı avukatı Davutoğlu ise, “Özgürlük alanı ile ilgilidir. Müdahale edilmemesi gerekir” dedi.

YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜNÜ SALONA ÇAĞIRDI!

Hakim daha sonra adliyenin yazı işleri müdürünü duruşma salonuna çağırdı ve ona da etek hakkında fikrini sordu.

ETEĞİN FOTOĞRAFININ ÇEKİLMESİNİ İSTEDİ!

Mahkeme hakimi, avukatın etek boyunun çok kısa olduğunu ve yanlış anlaşılmaya vesile olmaması için avukatın etek boyunun fotoğraflanmasını istedi. Avukat Tuğçe Çetin ise bunu reddetti. Tüm bu ifadeler ise tutanağa geçti.

HAKİMDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Duruşma bitiminde salondan çıkacağı sırada hakimin kendisine döndüğünü söyleyen davacı avukatı Dorukcan Davutoğlu ise “Çıkarken de hakim bana ‘Ankara Barosu avukatına küpe yakışıyor mu?’ diye sordu. ‘Ne diyorsunuz’ diyebildim sadece. Şoka girdim.” ifadelerini kullandı. Avukat Davutoğlu ve Çetin’in hakimden şikayetçi olacağı öğrenildi.

Olayın ardından İstanbul Barosu’na bağlı avukatlar Kartal Adliyesi’ne akın etti. Duruma tepki gösteren avukatlar adliye koridorlarını doldurunca, başsavcılığın talimatı ile adliyede görülecek olan duruşmalara ara verildi.
Avukat ordusunun adliyedeki bekleyişi sürüyor.

AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı! AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı!

DAHA ÖNCE BİR AVUKATI DURUŞMADA DARP ETMİŞ

Duruşmada bulunan avukatın etek boyunu kısa bulan hâkim Mehmet Yoylu’nun Balıkesir’deki bir duruşmada avukatı darp ettiği ortaya çıktı.

2011 yılında Balıkesir 1. Sulh Hukuk Mahkemesi duruşma salonunda bir bankaya ait ihale bedeliyle ilgili davada, mübaşire beklediği bir dosyanın gelip gelmediğini soran avukat Muzaffer Zeybek, hâkim Mehmet Yoylu tarafından saldırıya uğradı. Avukat Zeybek, Yoylu’nun saldırısından sonra Balıkesir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Darp nedeniyle başında ve boynunda ezikler ile kızarıklıklar tespit edilen avukat Zeybek’e 3 günlük ‘iş göremez’ raporu verildi.

Zeybek’in şikayeti üzerine Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

Adalet Bakanı Gül'den sert tepki geldi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, konuya ilişkin olarak açıklamada bulundu. Yaşananları, "çok tatsız, talihsiz ve hukuksuz" olarak değerlendiren Gül, "Mesleğinde 30 yıldan fazla bir süreyi geride bırakmış, artık geriden gelenlere iyi örnek olması gereken bir yargı mensubunun önündeki davayla değil de avukatın kılık kıyafetiyle meşgul olması hiçbir şartla kabul edilemez" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün açıklaması şöyle:

"Bugün İstanbul Anadolu Adliyesinde avukat meslektaşımızın kıyafet tercihi nedeniyle maruz kaldığı çok tatsız, talihsiz ve hukuksuz olayla ilgili olarak HSK soruşturma başlattı. En kısa sürede yasal gereğinin yapılması için sürecin takipçisiyim.

Mesleğinde 30 yıldan fazla bir süreyi geride bırakmış, artık geriden gelenlere iyi örnek olması gereken bir yargı mensubunun önündeki davayla değil de avukatın kılık kıyafetiyle meşgul olması hiçbir şartla kabul edilemez.

Hukuk sistemimiz, adalet dağıtırken de adalet ararken de hiç kimsenin kılık-kıyafet veya yaşam tarzı nedeniyle ayrımcılığa ve keyfi işleme maruz kalmasına izin veremez, göz yumamaz."

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Olayın ortaya çıkması ve tepkilerin büyümesi üzerine Hakimler ve Savcılar Kurulu'ndan hakim Mehmet Yoylu'yu tedbiren görevden uzaklaştırma kararı verildi.