HDP'li Karayazı Belediye Başkanı Melike Göksu hakkında 'terör örgütü üyesi olmak' suçuna ilişkin 7 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti. Cezanın bir süre önce yargıtay tarafından onaylanması üzerine Melike Göksu tutuklandı. Dava Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmüştü.

İstihbarat üzerine yakalandı

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından alınan istihbaratta HDP'li Karayazı Belediye Başkanı Melike Göksu ve beraberindekilerin şehir dışına çıkacağı bilgisi üzerine ekipler Göksu'yu takibe aldı.

Takip edilen Göksu ve beraberindekiler 2 araçla gece saatlerinde çıktıkları yolda durduruldu.

Melike Göksu hakkında tutuklanma kararı

Ekipler, durdurdukları Melike Göksu ve beraberindeki 6 kişiyi yakaladı. Bu kişilerden 2'sinin Karayazı Belediye Meclisi üyesi olduğu belirlendi. 

AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı! AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı!

Yakalanan 7 kişi Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Emniyetteki işlemler tamamlandıktan sonra Göksu ve beraberindekiler adliyeye sevk edildi. Göksu, yaklaşık 3,5 saat adliyede kaldıktan sonra hakkında çıkarılan karar neticesinde tutuklandı.