Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, canlı yayınla son durumu anlattı. Canlı yayın sırasında yeni bir deprem yaşayan Özener, "Bir sona doğru yaklaşıyoruz ama ne zaman olacağını bilmemiz mümkün değil" dedi.

"Depremle ilgili bilmediğimiz tek şey deprem zamanı"

Prof. Dr. Özener, deprem aktivitelerinin nereye kaydığının ve ne ifade ettiğinin yakından takip edildiğini belirtti. "Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu kabul etmemiz lazım" diyen Özener, bu gerçekle yüzleşirken psikolojimizi bozmamamız gerektiğini de aktardı. "Depremle ilgili bilmediğimiz tek şey depremin zamanı" dedi. Bu nedenle deprem konusunda tarih veren kişilerin dikkate alınmaması gerektiğini belirtti.

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

"Bir sona yaklaşıyoruz ama zamanı bilmemiz mümkün değil"

Bilim insanlarının depremin zamanı ve şiddeti konusunda halk önünde tartışmaması gerektiğini, bunun halkı endişelendirmekten başka bir işe yaramadığını belirtti. Durumu, "Enerji birikiyor ve çıkacak" diye özetleyen Özener, "Bir sona yaklaşıyoruz ama ne zaman olacağını bilmemiz mümkün değil" dedi.