Hakem Heyeti'nin zam oranlarını açıklamasının ardından Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, basına yaptığı açıklamada bulundu. 5. Dönem Toplu Sözleşmesi için aylar önce çalışmalara başladıklarını belirterek bu çalışmaların sonunda memur ve emekli memurların yararına teklifler üreteceklerini söyledi.

Tonbul, “Hükümetin teklif ettiği zam oranları bizim taleplerimizin oldukça gerisindeydi. Biz, o oranları kabul etmeyince, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci başlamış oldu. Yaklaşık 3 milyon 200 bin memur ve 2 milyonu aşkın memur emeklisi Kurul’dan umutluydu. Fakat geldiğimiz noktada Hakem Kurulu, zam teklifini bırakın yükselmeyi, bazı maddelerde hak kaybına bile neden oldu. Bu haliyle Kurul, tüm beklentileri boşa çıkartmıştır.” dedi, aynı zamanda yarın Memur-Sen Genel Merkezinde sözleşmeyle ilgili kapsamlı bir basın toplantısı düzenleyeceklerini bildirdi.

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

KAMU-SEN’DEN EYLEM MESAJI

Kamu-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Tümer, yaptığı açıklamada, Memur-Sen’in 1-20 Ağustos tarihleri arasındaki toplu sözleşme sürecinin kötü bir şekilde yürütüldüğünü belirtere sürecin, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nda da devam ettiğini söyledi.

Kurul’un 2020’de yüzde 4+4, 2021’de yüzde 3+3 zam kararıyla kamu çalışanları ve emeklilerinin bir kez daha kaybettiğini dile getiren Tümer, “Bizim bu zammı kabul etmemiz mümkün değil. Yaklaşık 3 milyon 200 bin memur ve 2 milyonu aşkın memur emeklisi ile bunların aileleri de dahil 20 milyon insan hayal kırıklığına uğramıştır. Konfederasyon olarak başkanlar kurulumuzu toplayacağız, üretimden gelen gücümüzü kullanmak da dahil olmak üzere kamu çalışanlarının lehine olan her türlü eylem ve etkinliği mutlak suretle ele alacağız.” dedi.