Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan G-20 zirvesi toplantıosı sonrasında Japonya gezilerinden elde ettiği izlenimlerle sadece kadınların olacağı üniversitelerin Japonya'da olduğu gibi ülkemizde de olması gerektiğini vurgulamıştı.

Erdoğan, YÖK'e talimat vermişti

G20 Zirvesi sonrası  8. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni’ne katılıp burada bir konuşma yapan Erdoğan, “Japonya’da 800 üniversite var. Bu 800 üniversitenin yüzde 10’u yani 80 tanesi kadın üniversitesi. Sadece kızlardan oluşan üniversite. Bu alanda atılan adımın bizler için önem arz ettiğini şu anda YÖK Başkanına hatırlatıyorum, çalışmanı buna göre yap. Çok önemli bir şey. Türkiye’de benzer bir adımı atmalı” demişti. 

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından sosyal medyada tartışılmaya başlayan 'Kadın Üniversitesi' gündem oldu.

Yeni üniversite modeli günlerdir sosyal medya sahasında özellikle Twitter'da gündem olacak boyutta tartışılmaya devam ediyor.

Tartışmalara basın dünyasından isimler de katıldı.

İşte bazı paylaşımlar:

Tartışamalar devam ederken 'Kadın Üniversitesi' modeline karşı çıkanlar olduğu gibi doğru bulup destek verenler de mevcut.