Antalya’nın Kepez ilçesinde evli olduğu Zübeyde Demirbozan’ı 29 Temmuz 2018 tarihinde boğarak öldüren Tolga Demirbozan, cinayetin ardından çocuklarını alarak kaçmış, kısa süre sonra gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Tolga Demirbozan’ın, cinayetten yaklaşık 1 ay önce de eşine av tüfeğiyle ateş ettiği, kadının saldırıdan yara almadığı, Demirbozan’ın ise sevk edildiği adli makamlarca serbest bırakıldığı ortaya çıkmıştı.

Antalya 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan karar duruşmasına tutuklu sanık Tolga Demirbozan, Zübeyde’nin kardeşi Mebluse Bozkurt, annesi Feride Bozkurt ve sanığın barodan atanan avukatı katıldı. Savcı esas hakkındaki mütalaasında, sanıkla Zübeyde’nin sık sık kavga ettiklerini, sanığın kadına şiddet uygulamasından dolayı hakkında kamu davası açıldığını belirtti. “Taraflar arasında evlilik bağı bitmiş olmasına rağmen çocuklar sebebiyle zaman zaman görüşmüşlerdir” denilen mütalaada, sanığın Zübeyde’yi öldürdükten sonra cüzdanındaki bir miktar parayı ve cep telefonunu alarak olay yerinden kaçtığı da kaydedildi. Ardından konuşan Mebluse Bozkurt ise kız kardeşinin Demirbozan tarafından öldürülmeden önce darp edildiğini belgeleyen fotoğrafı mahkeme heyetine sundu. Bozkurt, “Sanık kardeşimi sürekli darp etmiştir. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı! Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı!

Cezada ‘takdir indirimi’

Son sözü sorulan sanık Demirbozan’ın “Eşimi öldürme gibi kastım yoktu. Farkında olmadan öldürmüşüm” sözleri üzerine Zübeyde’nin annesi ve kız kardeşi sanığa tepki gösterdi. Kararı açıklayan mahkeme heyeti, sanığa, ‘eşi kasten öldürme suçu’ndan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.Cezanın sanık üzerindeki olası etkilerini lehine ‘takdir indirim’ sebebi olarak kabul eden mahkeme, cezayı müebbet hapse düşürdü.