Geçtiğimiz saatlerde etkisini hissettiren deprem halk arasında paniğe sebep olurken, bazı vatandaşlar sosyal medya hesapları üzerinden daha büyük bir depremin geldiğini söyleyerek zaten gergin olan vatandaşları korkutmaya başladı. Konuya ilişkin olarak İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), birkaç saat önce Twitter hesabı üzerinden yaptığı bilgilendirmeyle, sosyal medyada dönen asılsız deprem haberlerine itibar edilmemesi hususunda uyarıda bulundu.

"Asılsız iddialara yasal işlem başlatıldı"

AFAD'ın uyarısından sonra bir uyarı da İstanbul Valiliği tarafından yapıldı. ValilikSilivri'de meydana gelen 5.8 şiddetindeki depremin ardından sosyal medyada dolaşan asılsız bilgilere ve ses kayıtlarına itibar edilmemesini isteyerek, bu asılsız paylaşımı yapanlar hakkında yasal işlemlerin başlatıldığını bildirdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!

 Sosyal medyada ve özellikle WhatsApp gruplarında dolaşan depreme ilişkin asılsız bilgi ve ses kayıtlarına kesinlikle itibar etmeyiniz. Resmi makamlarca gerekli açıklamalar yapılmaktadır. Asılsız paylaşımlarda bulunanlar hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmıştır.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da, aynı mesajı Twitter hesabından paylaştı.

Deprem olacak mı?

Saat 14.00 sularında İstanbul'u sallayan 5.8 şiddetindeki depremin ardından, en büyüğü 4.3 olmak üzere 28 tane artçı deprem meydana geldi. AFAD, Twitter'da yaptığı açıklamada; hiçbir teknolojik aletin ve teknolojinin depremi öngörecek kadar gelişmiş olmadığına dikkat çekti. Tedirgin vatandaşlar ise evlerini terk ederek araçlarında kalmaya başladı.