Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, Batı Karadeniz (Sinop’un iç kesimleri),Ankara’nın kuzey ve batı kesimleri ile Çankırı ve Eskişehir çevreleri için kuvvetli yağış uyarısında bulunmuştu.

GÖKYÜZÜNÜ KARABULUTLAR KAPLADI

İstanbul'da beklenen yağmur öncesi ise Anadolu Yakası’nda kentin üzerini kara bulutlar kapladı. İstanbul'da Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından beklenen yağmur öncesi gökyüzünü kara bulutlar kapladı. Anadolu Yakası’nda kentin üzerini kaplayan kara bulutlar ilginç görüntü oluşturdu.

SEL SULARINA KAPILAN KADIN SON ANDA KURTARILDI

Esenyurt'ta ise sel baskını sırasında bir kadın suya kapıldı. Sürüklenen kadın çevredekiler tarafından kurtarıldı. İlçede ayrıca özel bir tıp merkezinin çatısından kopan parçalar, 6 aracın üzerine düştü. Yoldan geçen iki kişi ise hafif şekilde yaralandı.

BEYLERBEYİ'NDE YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı...

Üsküdar Beylerbeyi’nde de sağanak yağış etkili oldu. Yağış nedeniyle bazı yolların adeta göle döndüğü görüldü. Yolda ilerleyen otomobiller ilerlemekte zorlandı.

ÇATALCA'DA HORTUM MEYDANA GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İstanbul'da beklenen yağış başladı.

Çatalca ve Hadımköy'de hortum oluştu. Hortumu gören ve cep telefonları ile kaydeden vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı.

İZMİR'DE DERELER TAŞTI, EVLERİ SU BASTI

İzmir’de ise sabah saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış, günlük hayatı olumsuz etkilerken birçok ev ve iş yerini de sular altında bıraktı.

Sabahın ilk saatlerinde kıyı kesimlerde başlayan sağanak yağış ilerleyen saatlerde tüm İzmir’i etkisi altına aldı. Gaziemir ilçesi Aktepe Mahallesindeki derenin sağanak yağmur nedeniyle taşması sonucu 143 sokakta bulunan birçok ev ve iş yerini su bastı. Alt katlarda oturan vatandaşlar itfaiye ekipleri gelene kadar kendi imkanlarıyla suları tahliye etmeye çalıştı. Yağmur sularının taşıdığı çamurlar da evleri basarken eşyalar da kullanılmaz hale geldi.

Evlerini aniden su bastığını söyleyen Asiye Yılmaz, çok korktuklarını ifade ederek, “Her zaman yağmur yağıyordu ama böyle olmuyordu. Bu sefer çok kötüydü. Evlerimizi su bastı. Yavaş yağıyordu, birden yağmur bastırınca dere taştı. Elim ayağım titriyor. Evimize su girdi kovalarla suyu çıkartmaya çalıştık. Girişlere taşlarla set yapmaya çalıştık. Uyanıkken yakalandık bu kez ama uykuda yakalanırsak canımızdan oluruz” diyerek durumun ciddiyetini gözleri önüne serdi.

ESKİŞEHİR-BURSA KARA YOLU GÖLE DÖNDÜ

Eskişehir'de öğleden sonra başlayan sağanak da, hayatı olumsuz etkiledi. Eskişehir-Bursa kara yolunda yoğun su birikintilerine giren araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Alt geçit ve ana caddelerde mahsur kalan araçların kurtarılması için çekicilerle çalışma başlatıldı.

Yağış nedeniyle trafikte yaşanan aksamalara polis ekipleri müdahale etti. Büyükşehir Belediyesine bağlı Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi ile itfaiye ekipleri, tıkanan rögarları açmak için çalışma yürüttü.

Bir polis, rögarlardan birini eliyle açtı. Sağanağa hazırlıksız yakalanan yayalar da çevredeki iş yerlerine sığındı.

EDİRNE'DE YAĞMUR BAŞLADI, VATANDAŞLAR ZOR ANLAR YAŞADI

Edirne’nin Keşan ilçesinde de meteoroloji tarafından daha önce uyarısı yapılan yağış başladı. Yer yer rüzgarın da etkili olduğu yağmur hayatı olumsuz etkiledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından ‘Sarı Kod’ ile bugün için yapılan açıklamada, 23.06.2020 Salı günü sabah saatlerinden itibaren; İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova’da, yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklentisi olduğuna dair bilgilendirme yapılmış ve vatandaşın tedbirli olması gerektiği belirtilmişti.

Beklenen yağış bugün saat 12.30 sıralarında başladı. Yağış öncesinde gökyüzünü kaplayan siyah bulutların getirdiği yağış ile birlikte vatandaşlar zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar yağmurdan korunmak için saçak altlarına sığınırken, bazıları ise başlarına geçirdikleri poşetler ile evlerine gitmeye çalıştı.

Bu sırada yağmurdan korunmak için sokak hayvanları da insanlarla aynı dükkanların saçak altlarına sığınırken, bir at arabacısı da atını yağıştan korumak için Keşan Pazaryeri girişindeki kapalı alana getirdi.