Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Tuzla'daki fabrika yangının ardından atmosfere salınan gazların bu gece geç saatlere kadar Türkiye’yi terk edeceğinin tahmin edildiğini duyurdu.

Cuma ve hafta sonu yağmuruna dikkat

İstanbul Tuzla Orhanlı Deri Organize Sanayi Bölgesi Deri Yan Sanayi Sitesi'ndeki fabrika dün çıkan yangınla ilgili Meteoroloji'nin resmi Twitter hesabından şu açıklama yapıldı:

"Tuzla'da meydana gelen yangın neticesinde atmosfere karışan kirletici emisyonların bu gece geç saatlere kadar Türkiye'yi terk edeceği tahmin edilmektedir. Cuma günü beklenen yağışlar nedeniyle ülkemizin herhangi bir bölgesinde olağan dışı bir etki öngörülmemektedir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı...

İş güvenliği uzmanı çalışanları uyardı

Öte yandan Tuzla civarında yer alan bir fabrikanın iş güvenliği uzmanı, çalışanlara gönderdiği e-postada; cuma, cumartesi ve pazar günleri beklenen yağmur yağışlarının, Deri Sanayi Ema Kimya Sistemleri'nde meydana gelen yangında yanan kimyasalların zararlı gazları Kocaeli, Sakarya ve İstanbul Asya Yakası'nda yeryüzüne inebileceği, bu neden yağmur altında durmamaya özen gösterilmesi istendi. Mesajda, çalışanların ailelerinin uyarılması gerektiği de belirtildi.