Halk TV'nin internet sitesinde yer alan habere göre, 23 Haziran'da yenilenecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi öncesinde Themis Araştırma firması tarafından son yapılan kamuoyu araştırma sonuçları açıklandı. "Yüz yüze anket yöntemi" kullanılan araştırma 8 haziran - 12 Haziran 2019 tarihlerinde, İstanbul’un 23 ilçesinde son seçimde İstanbul seçim sonuçların veren ve yüksek oranda İstanbul"u temsil kabiliyetine sahip mahallelerinde gerçekleştirildi ve anketin hata payı yüzde +/- 2,13 olarak hesaplandı.  

"Yenilenen İstanbul seçimlerinde tercihiniz hangi adaydan yana olacak?" sorusuna katılımcıların yüzde 42,8'i Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu derken yüzde 36,6'sı da AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım cevabını verdi. Öte yandan katılımcıların yüzde 10,4'ü karasız olduklarını belirtirken yüzde 9,5 oranında katılımcı da oy kullanmayacaklarını belirttiler. 

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim