NEO HABER MERKEZİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştirak şirketlerinden İETT'nin toplu ulaşım araçları, İstanbullular'a kabus dolu seyahatler yaşatıyor. Sıcak yaz günleri çalışmayan klimalar, yolcuların haklı isyanına neden oluyor. Onlarca vatandaş, bu konuda şoförlerle ağız dalaşına girerken, Beyaz Masa, İETT'nin resmi internet sitesi ve şikayet portalları da mesajlarla dolup taşıyor.

"Genellikle kışın soğutur, yazın ısıtır" diye özetlenen İETT ulaşım araçlarının klimaları için yazılan diğer şikayetler şöyle:

"Acil müdahale bekliyoruz"

-Toplu taşıma klimaları çalıştırılmıyor. Metrobüs klimaları çalıştırılmıyor, neden? Biz düzenli olarak vergimizi ödüyoruz. Kurallara uyuyorsak neden toplu taşımalardaki klimalar çalıştırılmıyor, hele ki bu sıcaklarda insan mahvolurken bir de o kadar izdiham içinde bindiğin metrobüs otobüs vs. İçinde sıcaktan havale geçirmemek işten değil. Konu hakkında acil müdahale bekliyoruz halk olarak mağduruz.

"Bazı şoförler keyfi davranıyor"

-Metrobüslerde bazı şoförler zevklerine göre davranıp klimaları ya açmamaktalar ya da çok kısık açmaktalar, ayrıca Söğütlüçeşme yönünden gelirken 'Burhaniye durağında inecek varsa butona bassın, yoksa bu durakta durmayacağız' diye saçma sapan bir anons yapılıyor, metrobüs boş iken bile o durakta gerçekten durulmuyor oradaki yolcular alınmıyor, komik bir uygulama, kolay gelsin, dikkate alınır umarım.

"Yazın açmak bilmezler, kışın kapatmak"

-Klimayı yazın açmak bilmezler, kışın da kapatmak. Bu nedir ya? Şu klimaları artık mevsimine göre açsınlar. Şu şoförlere bir bilgilendirme yapın artık.

AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı! AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı!

-İETT otobüslerinde klimalar çalıştırılmıyor. Yolcu şikayetleri üzerine 10 dakika çalıştırılıp kapatılıyor, gereğinin yapılmasını rica ediyoruz. Bu sıcak havalarda insanlar zaten bunalıyor, bir de otobüsler çok sıcak olunca yolculuk çekilmez hal alıyor. Gereğinin yapılacağına inanıyorum.

"İnsan taşıyorsunuz, biraz dikkat"

-İETT otobüs şoförünün müşteriyi azarlaması! İner inmez otobüsün plakasını aldım. Yolcuları azarlayıp klimayı kafasına göre kapatıp duruyor. Kendi camı açık ön kapı açık insanları da azarlıyor 'klimayı aç' dedikleri için. Bugün bu oldu, fotoğrafladım. 16B otobüs şoförleri zaten komple kaba, son derece sinirliler anlamıyorum, ne bu öfke? Lütfen artık ilgilenin bu adamlarla. Daha geçen gün tam inmeden kapıları kapatıp hareket etmeye çalışıyor. Onun plakasını alamadım. Son durakta indiğim halde acelesi vardı, bastı gitti nedense. Gereğini yapın lütfen insan taşıyorsunuz.

"Lütfen kontroller yapılsın"

-İETT; otobüs, tramvay ve metrobüslerde klimaları yeterince açmıyor. Lütfen klimaları açsınlar insanlar kokuyor, terliyor. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde klimalar açık olduğu halde camları açıyorlar. Klimanın soğukluğunu hiç hissetmiyor insanlar. Lütfen kontroller yapılsın.

"Şoförler şikayetleri umursamıyor"

-Bugün 319 numaralı İETT otobüsü C-184 numaralı araç 19.00'da Bostancı köprüsünde bindim. Klima yerine havalandırma açıktı. Onu bile arada kapatıp insanları bunalttı. Bu 319'un her zamanki hali sabahları da inatla İçerenköy'e kadar klima açmıyorlar. Söylendiğinde de umursamıyorlar. Bu sıcakta klimaları açmamalarını anlamıyorum.

"Bozuk araç neden sefere çıkıyor?"

-Bozuk otobüs! İETT otobüslerinin 15F kodlu otobüsünün 11.25 saatli seferine bindim, kartımı bastım. İlerleyen dakikalarda arabada sıcaklık artışı oldu ve camları alıp havanın değişimini sağlamak istedik fakat camlar kilitliydi şoföre klimayı açması için rica ettik bozuk dedi, tavan camının açılıp açılmadığını sordum, 'açılmaz' dedi. Madem aracınız bozuk neden tamir edilmiyor, biz havasız kalıyoruz.

"Sıcaktan kavrulduk, insan gibi muamele istiyoruz"

-İETT otobüslerinin insanlara zulmü! Araç kayıt numarası C-1664 olan aracın kliması bozuk ve bu İETT otobüslerinde çok oluyor. Bütün millet sıcaktan kavrulduk, insan gibi muamele yapılmıyor. Sürekli sorulduğunda bozuk deniyor o zaman yaptırın şu klimaları.

-Bu döneme mi özel anlamadım. Bu klima sürekli soğuk havalarda çalıştırılıyor. Çıldıracağım nerdeyse, dışarısı zaten sıcak, bu zıkkımı yazın çalıştırmazlar kışın açarlar...

Şikayetleri Beyaz Masa'ya bildirin

Şikayetler üzerine ulaştığımız İETT yetkilileri, bu ve benzer durumları Beyaz Masa ALO 153, SMS 1530, [email protected] adresine iletilebileceğini bildirdi.