Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul şiddetli hissedilen 5.8 şiddetindeki depremin ardından açıklamalarda bulundu. Oktay, depremde 172 binada çatlak oluştuğunu belirten Oktay, İstanbul'da yarın (27 Eylül 2019 Cuma) okulların tatil olmadığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı, vatandaşların kendilerine en yakın deprem toplanma alanını, e-Devlet'te 'Acil Toplanma Alanı Sorgulama' konu başlığına girerek öğrenebileceklerini söyledi.

"AFAD görevinin başında"

İşte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın açıklamalarından satır başları:

Buradan vatandaşlarımıza ifade edelim, barınma ihtiyacı herhangi bir sebepten dolayı valimize, AFAD başkanımıza iletebilirler. Bununla ilgili barınma, beslenme bütün hazırlıklarımız devam ediyor. Hizmet alamayan vatandaşlarımız bulunmamaktadır. Vatandaşlarımız için her türlü tedbiri aldık. Geleceğe dönükte tedbirlerimizi almış durumdayız

"172 binada çatlak oluştu"

İhbar hattımıza çatlaklarla ilgili 172 ihbar almış durumdayız. Depremde 172 binada çatlak oluştu. Tamamıyla ilgili hasar tespit olarak çevre Şehircilik Bakanlığımız çalışmalar yapıyor. Silivri’yle ilgili konuşmak istiyorum. Silivri Devlet Hastanesinde orada yapılan çalışmalar konusunda uzmanlarımızın raporladığı kullanılabilir, sağlık hizmetleri orada devam ediyor olacak.

5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!

"İstanbul'da yarın okullar açık"

Yarın itibarıyla yarın okullarımızı tatil etmemiz gerektiren herhangi bir bulguya rastlamadığımız sonucuna vardık. Yarın okullarımız açık olacaktır.

"Türkiye'nin afet müdahale planı var"

Herhangi bir can kaybı ve ciddi hasar yok. Türkiye’de bir afet müdahale planı var. Paniğe girecek bir durum yoktur. Afetlerin veyahut krizlerin toplumsal boyutta en etkin yönetim şekli paniğe girmemektir. İki, yaralımız kırıklar nedeniyle hastanede. Diğer tarafta da altyapı güvenlik ve enerjiye baktığımızda burada herhangi bir sorun yaşanmadı. Yine bu vesileyle buradan biz vatandaşlarımıza ifade edelim barınma ihtiyacı hissederlerse hemen valimize iletebilirler. Bu çerçevede müracaat edenlere anında yanıt verilmiştir.

"Kamu binalarının yüzde 92'si depreme dayanıklı"

Toplanma alanları demek, herhangi bir afet anında asıl amacımız buradan hemen barınma alanlarına tahliyeyi sağlıklı yapabilmektir . Toplanma alanlarında vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını karşılayıp ilgili barınma alanlarına tahliyemizi yapıyor olacağız. Kamu binalarımızın yüzde 92’sinin büyük ölçekli depreme hazır.