İşte İsmail Saymaz'ın o yazısından bazı satır başları.... 

İşadamı Sezgin Baran Korkmaz'ın merkezinde yer aldığı ‘çökme' iddiasından söz ediyorum. Korkmaz'ın yakın çevresine anlattığına göre…

Bu yıl 7 Ocak'ta cep telefonu çaldı. Arayan, Veyis Ateş'ti. Ankara'da olduğunu ve çeşitli resmi görüşmeler yapacağını iddia ederek, “Haksızlığa uğradığınızı biliyorum.

Vicdanım elvermedi. Devreye giriyorum. Bir klik var. Kliği çözmemiz lazım” dedi. Korkmaz, “Nasıl çözeceğiz?” diye sordu.

Ateş, “Borcu sileceksin, bir de 10 milyon Euro vereceksin. Arada bazı arkadaşlar var. Hakkında medyada yapılan olumsuz algı tersine dönecek” diye yanıt verdi.

Ateş'in bilmediği bir şey vardı: Korkmaz, 12 dakikalık görüşmeyi kaydetmişti. Üzerinden beş ay geçti. Sedat Peker, 2 Mayıs'ta ifşaatlarına başladı. Dokuzuncu videoda Korkmaz'a çöküldüğünü, Ateş'in arabuluculuk yaptığını söyledi ve bir ses kaydından söz etti. Demek ki kayıt elindeydi.

ATEŞ'TEN SAVUNMA İSTENDİ

Peker'in açıklamaları Habertürk TV'ye bomba gibi düştü. Televizyon yetkililerinden öğrendiğim kadarıyla Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ, aynı gün Ateş'e “Doğru mu?” diye yazılı şekilde sordu.

Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı! Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı!

Ateş, kesin bir dille reddetti. Paramount Otel'de Cihan Ekşioğlu'nun davetlisi olarak kaldığını, bu sırada Korkmaz ile tanıştığını, başka hiçbir şekilde görüşmediklerini söyledi.

Korkmaz ile gazetecilik dışı ilişkisinin bulunmadığını anlattı. Tekdağ, “Yazılı açıklama yap, yalanla. Şaibe kalksın, sana sahip çıkalım” dedi. Ateş, hazırladığı yazılı metni Tekdağ'a gönderdi. Girişe “Kurumuma, mesleğime ve aileme saygımdan ötürü…” diye yazıldı.

Ancak Ateş, açıklamayı paylaşmadı. Dört saat sonra Tekdağ'ı arayarak “Vazgeçtim. Peker saldırır, çocuklarıma zarar verir” dedi. Tekdağ, “Açıklamayı yapıp yapmamak senin bileceğin iş. Yapmazsan gazeteciliği sürdüremezsin, bunu da bil” dedi.   

"12 gazeteciye para verdiğim iddiası yalan"

Veyis Ateş olayı sonrası 12 gazetecinin Korkmaz tarafından maaşa bağlandığı iddia edildi. Dün Korkmaz, beni aradı. “Tamamı yalan” dedi ve ekledi:

“Para verdiğim tek bir gazeteci yoktur. Bu çok ayıp ve yalan. Ben gazeteciye para vererek onları ve kendimi kirletmem” dedi. Hakim ve bürokratlara para verme iddiasını da yalanladı. Korkmaz'a suç duyurusunda bulunması gerektiğini ifade ettim