12 Eylül darbe döneminde Mamak Cezaevi'nde işkence emirlerini verdiği iddia edilen emekli Albay Raci Tetik için Şakirin Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Tetik'in tabutuna Türk bayrağı sarılırken, cenazeye Tetik'in yakınları katıldı. Polis ekipleri cami önünde güvenlik önlemleri aldı. 

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı öncesi bir grup protesto gösterisi yaptı. Tabutun yanına gelen grup, Tetik'i protesto etti. Bu sırada yakınları ile grup arasında gerginlik yaşandı.Kılınan cenaze namazının ardından Tetik'in tabutu cenaze aracına götürüldü. Tetik'in cenazesi toprağa verilmek üzere Tuzla Şifa Mezarlığı'na götürüldü. 

İYİ PARTİLİ VEKİLDEN İŞKENCECİ ALBAYA TEPKİ!

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, hayatını kaybeden 6 vatandaşla birlikte cenaze namazı kılınan Tetik'in tabutunun başına gelerek, "Değerli cemaat. Aramızdan ayrılan merhum ve merhumelere rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Mamak Cezaevi Komutanı Raci Tetik insanlık suçu işlemiş, binlerce kişiye işkence yapmış ve ölümlere sebeb olmuştur. Hakkımızı helal etmiyoruz. Mekanı cehennem, ateşi bol olsun" dedi. 

"3 ÖĞÜN İŞKENCE GÖRDÜM"

Mamak Cezaevi'nde işkenceye uğradığını söyleyen Samet Karakuş; "3 öğün sistemli bir şekilde işkence gördüm. Organları iflas etti. Betonun üzerinde zifiri karanlıkta günlerce yattım. Karaciğerimi kaybettim" dedi. 

O dönemde Mamak Cezaevi'nde kalan ve işkence gören MHP Genel Başkan Yardımcıları Edip Semih Yalçın, Yaşar Yıldırım (dönemin Ankara Ülkü Ocakları Başkanı), Ali Uzunırmak gibi şu an siyasette aktif görev yapan önemli isimler de bulunuyor. Yayıncı İlhan Erdost da Mamak'ta işkence görerek hayatını kaybetmişti. 

Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu? Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu?