Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Donald Trump, ABD birlikleri tarafından Suriye'nin kuzeybatısında gece saatlerinde düzenlenen operasyonda terör örgütü IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi'nin ölü ele geçirildiğini ifade etti. Operasyonda birçok IŞİD militanının öldüğünü söyleyen Trump, "IŞİD lideri ve kurucusu El Bağdadi öldü. Tünelde intihar yeleğini patlatarak kendisini ve 3 çocuğunu öldürdü" dedi.

Cesedi paramparça oldu

Cesedinin patlamanın etkisiyle paramparça olduğunu ve tünelin de çöktüğünü belirten Trump, test sonuçlarının Bağdadi'nin kimliğinin yüzde yüz doğruladığını kaydetti. Bağdadi'nin hayatının son anlarını korku içerisinde geçirdiğini dile getiren Trump, operasyondan iki saat sonra çok önemli bilgiler ele geçirdiklerini aktardı. "Bağdadi için çalışanlar gerçekten kaybetti. Neye bulaştıklarını bilmiyorlardı" diyen Trump, "Bazıları çok korkmuş köpeklerdi. Bazıları ise vahşi katillerdi. Çok fazla insanı öldürdüler" dedi.

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

Trump Türkiye'ye teşekkür etti

Operasyonun tamamen kusursuz gerçekleştirildiği söyleyen Trump, operasyonun bazı ülkelerin ve kişilerin yardımlarıyla gerçekleştirildiğini belirtti. "Rusya'ya Türkiye'ye, Suriye'ye Irak'a teşekkür etmek istiyorum" diyen Trump, "Bu son derece tehlikeli bir görevdi” ifadelerini kullandı.

"Bir köpek gibi öldü"

Dün gecenin dünya için harika bir gece olduğunun altını çizen ABD Başkanı Trump, "Son derece büyük bir alanda şiddet acıya yol açan bir katil yok edildi. Bundan sonra başka masuma zarar veremeyecek. Bir köpek gibi öldü, korkak gibi öldü" diye konuştu.

Türkiye ve Irak hava sahası kullanıldı

Trump, operasyonda harika bir işbirliği gerçekleştirildiğini belirterek, "Rusya bize harika davrandı. Hava sahasını açtı. Rusya harikaydı. Irak harikaydı" dedi. Trump, "Türkiye bizim oraya gideceğimizi biliyordu. Bazı bölgelerden geçtik. Hiçbir sorun olmadı. Onlar da harikaydı" şeklinde konuştu.

İşte o açıklama:

Rusya Bağdadi konusunda temkinli

Rusya Savunma Bakanlığı, IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi'nin Suriye'nin İdlib vilayetinde öldürüldüğüne dair ABD'den gelen açıklamaya pek inanmış görünmüyor. Tümgeneral İgor Konaşenkov, Rusya Savunma Bakanlığı'nın elinde güvenilir bilgi olmadığını söyledi.

"Elimizde güvenilir bilgi yok"

RIA haber ajansının aktardığına göre, Konaşenkov "Amerikan personelinin, İdlib'deki çatışmasızlık bölgesinin Türkiye kontrolündeki bölümünde IŞİD'in eski lideri Ebu Bekir El Bağdadi'nin bir kez daha ortadan kaldırılması için bir operasyon gerçekleştirdiğine dair Rusya Savunma Bakanlığı'nın elinde güvenilir bilgi yok" dedi.

"Rusya bize harika davrandı"

ABD Başkanı Donald Trump, Bağdadi'nin öldürülmesi öncesinde Rusya'ya İdlib'de bir operasyon düzenleyecekleri konusunda bilgi verdiklerini ama içeriğe dair ayrıntı paylaşmadıklarını söylemişti. Rusya'nın kendilerine hava sahasını açtığını belirten Trump, "Rusya bize harika davrandı" demişti.