5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!

Komşu Irak'a bağlı Bağdat kentinde, hükümet karşıtı protestolar 3 gündür devam ediyor. Artan işsizlik oranı ve kamu hizmetlerinin yetersiz bulunması sebebiyle protesto başlatan Irak'lı vatandaşlardan bugüne kadar yaklaşık 30 kişi yaşamını yitirirken, 100'den fazla vatandaş da yaralandı.

Başbakan, halkın karşısına çıktı

Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi ise protestolardan 3 gün sonra ilk kez çıkarak halka konuşma yaptı. Adil Abdülmehdi konuşmasında, “Önümüzde devlet ve devletsizlik seçenekleri bulunuyor. Biz devlet inşa etmek istiyoruz.” dedi Abdülmehdi ayrıca, yeterli geliri olmayan her aileye aylık bağlamak için Başbakanlığa proje sunulacağını bildirirken, protestocuların yasa üstüğünlüğüne saygı duymasını ve hayatı normale döndürmeleri gerektirdiğini belirtti.

Gösteriler arttıkça, can kaybı da artıyor

Başbakan Abdülmehdi, gittikçe artan hükümet karşıtı protestoların beraberinde tehlike de getirdiğini, vatandaşların bu sebeple yaşamını yitirmeye devam ettiğini vurgularken, "Gerek sivil, gerek güvenlik güçleri mensupları olsun olaylarda hayatını kaybedenlerin hepsinin yasalar uyarınca hakları vardır." dedi.