Açıköğretim’deki ders kitabına, AKP dönemiyle ilgili 47 sayfa eklediler. AKP’nin politikasından övgüyle söz ettiler. Sınavda bunları da sordular. Çevrimiçi sınavda öğrencilere, MİT TIR’ları, AKP’nin karşı karşıya kaldığı krizlere yönelik sorular yöneltildi.

Sözcü gözetesinin manşete çıkardığı işte o kitaptan çarpıcı detaylar.

akp

KİTAPTA BU SORULAR YER ALDI:
İktisat ve işletme fakültelerinin 2020-2021 bahar yarıyılı dönem sonu sınavları 5, 6 ve 7 Haziran'da çevrimiçi yapıldı. Sorulan sorular, Türkiye'nin yakın siyasi tarihine dayanıyor.

5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!

MİT TIRLARI SORUSU

İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük testinde, 1 milyon öğrenciye,  MİT TIR'larıyla ilgili sorunun yöneltilme gerekçesini ise Doç. Dr. Burhan Sayılır şöyle açıkladı: “Bu soru kitabın sekizinci ünitesinde işlendi. Sorunun cevabı Adana'da MİT TIR'larına yapılan operasyondur. Bu cevap, ilgili olayla ilgili mahkemenin gerekçeli kararından alınarak kitaba konulmuş ve sorusu sorulmuştur.”

akp

Koalisyon hükümetlerinin anlatıldığı ders kitabında, Erdoğan'ın temasları fotoğraflarla sunuldu…

Sınava giren öğretmen: Müfredata girmesi için üzerinden en az 50 yıl geçmeli

Eğitim İş İstanbul 4 Nolu Şube Sekreteri, aynı zamanda üniversitenin öğrencisi olan Ali Narman, şunları söyledi: “Belgeleri ve ispatları konusunda açıklık olmayan, çok yakın zamanda yaşananlar soruldu. Müfredata girebilmesi, belgelerin tarafsız araştırılabilmesi için en az 50 yıl geçmesi gerekir.”

akp

AKP'NİN SİYASİ KRONOLOJİSİ ÇIKARILDI

17-25 Aralık operasyonuyla Gezi'ye özel vurgu yapıldı

Öğrencilere sorulan MİT TIR'ları davasına ilişkin olan soru ve cevap şıkları şöyle: “FETÖ-PDY Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz 2016'da AK Parti Hükümetine karşı yapılan dış destekli darbe girişiminin ilk uluslararası adımı olarak kabul edilen olay aşağıdakilerden hangisidir?”

A- Çözüm Süreci B- Adana'da MİT TIR'larına yapılan operasyon C- 17-25 Aralık 2013 operasyonları D- KCK operasyonları E- Gezi Parkı eylemleri

Kitaba eklenen ‘AKP Kronolojisi' başlığı altında ise şu konulara değiniliyor:

akp

AKP döneminin kronolojisi çıkarıldı.

– Krizlere neden olan olayların başında Gezi Parkı eylemleri, çözüm süreci, 7 Şubat MİT kumpası, 17-25 Aralık operasyonları var.

-15 Temmuz 2016'da Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en karanlık günlerinden birini yaşamıştır. Darbe girişimi ile Türkiye'de demokrasiyi askıya almak ve halkın seçmiş olduğu Cumhurbaşkanı ve Hükûmet yasadışı bir yöntem kullanarak sistem dışına itilmek istenmiştir.

akp

FETÖ'cü darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi Erdoğan'ın CNN Türk ile yaptığı bağlantı kitapta yer alıyor.

15 Temmuz'dan Rahip Brunson krizine, yakın tarih kitaba eklendi

AKP'nin 2002-2018 yılları arasındaki dönemi İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ders kitabına Aralık 2020'de eklenmiş. Kitapta; AKP'nin kuruluşundan, 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir televizyon kanalına telefonla bağlanması, Rahip Brunson krizi ve dünya liderleriyle yaptığı görüşmeler gibi çok sayıda olay fotoğraflarla anlatılmış. Afrin operasyonu, FETÖ'nün kumpas davaları Ergenekon ve Balyoz, Cumhurbaşkanlığı seçimleri, siyasi partilerin aldığı oy oranları gibi çok sayıda konu eklenmiş. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın şiir nedeniyle cezaevine düştüğüne de vurgu yapılıyor.