Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

İstanbul'da 23 Haziran'da tekrarlanacak büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinin iki adayının katıldığı tartışma programının ardından yapılan bir ankete göre seçmenin yüzde 46'sı Ekrem İmamoğlu'nu, yüzde 44'ü Binali Yıldırım'ı başarılı buldu.
 
Euronews Türkçe'de yer alan habere göre, MAK Danışmanlık firmasının İstanbul'da 30 binden fazla kişiyle yaptığı ankette, programı izlediğini söyleyen katılımcılara "Gazeteci İsmail Küçükkaya'nın moderatörlüğünde yapılan Sayın Yıldırım ile Sayın İmamoğlu'nun katıldığı tartışma programında size göre hangi aday daha başarılıydı?" diye soruldu.
Kamuoyu araştırmasına göre 31 Mart'taki seçimlerde katılımcıların yüzde 40,1'i İmamoğlu'na, yüzde 40'ı ise Yıldırım'a oy verdiğini ifade etti.
Anket, 23 Haziran seçimleri içinse Millet İttifakı'nın adayı İmamoğlu'nun, Cumhur İttifakı'nın adayı Yıldırım'a göre 1,5 puan farkla önde olduğunu öngörüyor.

Araştırmada, "23 Haziran seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından hangisine oy vereceksiniz?" sorusunu yanıtlayanların yüzde 44'ü İmamoğlu derken, yüzde 42,5'i ise Yıldırım'ı seçti.
MAK Danışmanlık firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, "İmamoğlu yapacaklarını, Yıldırım ise daha çok yaptıklarını anlattı ve genelde gelecek projeksiyonu sunanlar daha başarılı olurlar" değerlendirmesinde bulundu.