İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketlerinden İSPARK ücretlerine yüzde 40 zam yapıldığı, 2 saatlik otopark ücreti 10 TL iken, yeni zam ile birlikte 14 TL ödendiği haberleri çıkmıştı.

İSPARK'a zam yapmadıklarını, yüksek ücret farkının sistem hatasından kaynaklandığını söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Seçimde bangır bangır 'kâr ediyor, zarar etmiyor' denen kurumun, teslim aldığımız gün itibariyle 6 aylık bilançoda 18 milyon zararı var. İSPARK niye zarar etsin? Biz bununla uğraşıyoruz.

İSPARK'ta benim katıldığım 4 saatlik bir toplantı yaptık. 60 binin üzerinde ücretsiz ve indirimli yararlanan araç var. Bu nedir? Derhal talimat verdim. Altını çiziyorum ücretsiz ve indirimli. Biliyorum ki büyük bir azalma olacak" diye konuştu.

ELDEN ÖDEME KALKIYOR, KREDİ KARTINA İNDİRİM VAR

İSPARK'ta elden ücret ödemenin suistimal edildiği için kaldırılacağını belirten İmamoğlu, "Elden ücret ödemeyi kaldırıyoruz. Hangi çağda yaşıyoruz? Burada bir sorun var. Kaçak var. Ekim itibariyle kredi kartı ve İstanbul Kart uygulamalı tahsilat sistemini başlatacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı...

Geçici bir dönem bu, teşvik edilmesi için kredi kartına indirimli ödeyeceksiniz. Örneğin 10 lira mı ödüyorsunuz elden, kredi kartıyla 9 lira olarak ödeyeceksiniz. Yani teşvik edeceğiz bu sistemi. Bu tümüyle bir finansal verimlilik çalışması" dedi.

ZAM YOK, FAZLA TAHSİLATLAR İADE EDİLECEK

İSPARK'ta şu an için zam olmadığını vurgulayan İmamoğlu, "Bir zam çalışması elbette olacaktır. Şu an itibariyle yoktur. Bütün bu söylediğim düzenlemelerden sonra fotoğrafı çekeceğiz ve ona göre hareket edeceğiz.

Sistem hatasıyla ilgili bazı yerlerde uygulama eksikliği olmuştur. Bununla ilgili varsa vatandaşların fazla tahsilatları iade edilecektir" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ZAM YOK DEDİ, BEYAZ MASA ZAMMI DOĞRULADI

Sözcü'de yer alana haberde ise, İBB Beyaz Masa yetkililerinin İSPARK ücretlerine zam yapıldığına dair haberleri doğruladığı belirtildi. Yetkililer yüzde kaç zam olduğu konusunda bilgi vermedi.