İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) çalışanları dün Saraçhane'deki merkez bina önünde CHP'nin İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu’na karşı eylem yapmıştı. İBB çalışanları adına yapılan açıklamada “İstanbulumuz için yıllardır kaynakları etkin ve verimli kullanarak yapılan yüzlerce hizmet ve faaliyeti bir algı operasyonu ile ‘israf’ kavramına sıkıştırma ‘insafsızlığı’ gösterenleri kınıyoruz” ifadeleri kullanılmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu'ndan dünkü eylem için ilginç bir iddia ortaya atıldı. Bekaroğlu, Twitter hesabından İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının resmi yazışma adreslerinden basın açıklamasına çağrıldığı iddia edilen e-postanın ekran görüntüsünü paylaştı. Söz konusu çağrının ekran görüntüsünde, basın açıklamasına müdür, müdür yardımcısı ve amirlerin katılımının zorunlu olduğunun belirtildiği görülüyor.

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

İBB'DEN YALANLAMA

İBB'nin resmi Twitter hesabından İBB çalışanlarının basın açıklamasına 'zorla getirildiği' iddiasıyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada iddaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, CHP'nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) tartışmalı kararı ile mazbatasının geri alınmasının ardından 23 Haziran seçimlerine kadar İBB Başkanvekili olarak atanmıştı.