Diyarbakır'a giden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Geçtiğimiz günlerde yerlerine kayyum atanarak görevden alınan Ahmet Türk ve Selçuk Mızraklı ile görüştü. İl başkanlığındaki konuşmasında kayyum atamalarına ilişkin açıklamada bulundu. "Seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyum atanması ‘gaflet ve delalettir." diyen İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Nefesimizin ne kadar daraldığını İstanbul'da hissettik. Seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyum atanması ‘gaflet ve delalettir.' Farklı kurallar uygulamaya kalkmak kabul edilemez. Ne yazık ki Diyarbakır, Mardin ve Van belediye başkanlarına ve seçmenlerine yönelik ayrımcı tavır hepimizi üzmektedir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı...

HDP'Lİ BAŞKANA ATATÜRK PORTRESİ

Diyarbakır ziyaretinde Kayapınar Belediye Başkanlığını da ziyaret eden İmamoğlu, HDP'li Belediye Başkanı Keziban Yılmaz'a Atatürk portresi hediye etti. İmamoğlu Diyarbakır turunda ayrıca, 2015'te cinayete kurban giden eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin mezarını da ziyaret ederken karanfil bıraktı.

Diyarbakır turunda İmamoğlu'na, kalabalık bir heyetin yanı sıra eşi Dilek İmamoğlu da eşlik etti.