Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın başkanlığında Türkiye Afet Müdahale Planı Toplantısı düzenlendi. Toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davet edilmediği iddia edildi. Valilik ve ve Fuat Oktay, bu iddiaları yalanlayarak, İmamoğlu'nun davet edildiğini ifade etti. İmamoğlu ise davet edilip edilmediği sorusuna "Arkadaşlarımız orada" yanıtını verdi. 

İmamoğlu davet sorusuna net bir cevap vermedi

İstanbul'da yaşanan 5.7 şiddetindeki depremin ardından, Türkiye Afet Müdahale Planı Toplantısı (TAMPT) düzenlendi. Toplantıya İmamoğlu'nun davet edilmediği iddialarını Valilik ve Fuat Oktay yalanlarken, İmamoğlu ise soruya net bir cevap vermekten kaçındı. Muhabirlerin "Toplantıya davet edilmediğiniz doğru mu?" "Toplantı için davet gelmedi mi?" sorularına tekrar tekrar "Bugün genel sekreter yardımcımız ve arkadaşlarımız orada" yanıtını verdi. 

Valilik ve Fuat Oktay davet edildiğini söyledi

İstanbul Valiliği, sosyal medyada konuşulan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun toplantıya davet edilmediği iddialarının gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. Fuat Oktay ise, gün içinde İmamoğlu'nun davet edildiğini, akşam ayrılırken davetin tekrarlandığını ifade etti. "Burada siyaset yapmıyoruz. İstanbul'daki vatandaşlarımızın hayatı söz konusu" dedi.