Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu! Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu!

Birleşik Arap Emirlikleri'nın istihbaratı'na çalışan iki istihbarat görevlisinin bazı ülkelerin başkonsolosluk binaları ile ilgili istihbarat toplayarak konum bilgileri gönderdikleri iddia edildi.

İstanbul’da yakalanan BAE'nin iki ajanının gizli faaliyetleri ortaya çıktı. 6 aydır fiziki takiple izlenen ajanların bilgisayar ve telefonları incelemeye alındı. İstihbarat faliyetlerinde bulunduklarını itiraf eden iki ajanın Türkiye'de Orta Doğu uzantılı siyasi örgütlenme ve yapılanmaları takip ettikleri, Türkiye'de muhalif, öğrenci, siyasi ve sürgün olan Arap vatandaşları hakkında bilgi topladıkları ortaya çıkarken İstanbul'da bazı kişilerle ilgili fotoğraf ile takip ettikleri ise tespit edildi. 

Konum bilgisi göndermişler

Filistin kökenli iki ajanın bazı ülkelerin başkonsolosluk binalarına ilişkin konum ve koordinat bilgilerini BAE'ye sağladıkları da tespit edildi. İki ajan Z.H. ve S.S.'nin İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır'a gittikleri ve yoğun telefon görüşmesi yaptıkları belirlendi. Ayrıca ajanların Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili bağlantıları da araştırıldı. Şüphelilerden birinin, Kaşıkçı cinayetinde ifadesi alınan bir kişi ile görüşmeleri saptandığı ortaya çıktı.