Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, yeni parti kurması beklenen AK Parti'li Ali Babacan'a 23 Haziran seçiminden önce AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonominin başına geçme teklifi getirdiğini, Babacan'ın ise teklifi reddedip,  "ben yokum, ama isterseniz Türkiye'nin ekonomisine ilişkin hazırladığımız programı verelim, uygulasınlar" dediğini iddia etti.

Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!

Zeyrek'in bugünkü yazısında dikkat çeken bölüm şöyle: 

"Yerel seçimlerde elde edilen sonucun en büyük belirleyicisi ekonomik krizdi. Cumgurbaşkanı Tayyip Erdoğan TBMM'deki son grup toplantısında enflasyon, faiz oranları, döviz kurları ve istihdam konusunda halkın memnuniyetsizliğinin farkında olduğunu ortaya koydu. O halde, gelecek dönemde partide ve kabinede değişiklikler yaşanması kadar ekonomi alanında da önemli kararlar alınacağını kestirebiliriz. Bir kaynağım, Cumhurbaşkanı ERdoğan'ın bir dönem çok yakınında olan bir partiliyi, parti kurmaya hazırlanan Ali Babacan'a göndererek ekonominin dümenine geçme çağrısı yaptığını, Babacan'ın "ben yokum, ama isterseniz Türkiye'nin ekonomisine ilişkin hazırladığmıız programı verelim, uygulasınlar" yanıtını verdiğini anlattı. Bu detay, Erdoğan'ın ekonominin patronunu değiştirmek istediğini bir göstergesi olarak sayılabilir"