Yargıtay KCK davasında karara vardı. Kararda, KCK'nın terör örgütü olduğuna hükmeden Yargıtay, örgüt üyesi olmak suçuyla HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisioğulları'na verilen 9 yıl, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e verilen 6 yıl 3 ay hapis cezasını onadı. 

Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!

Leyla Güven ve Musa Farisioğulları'nın milletvekillikleri düşecek

Güven ve Farisioğulları için Meclis Başkanlığı'na bildirimde bulunulacak. Cezalar Meclis'te okunursa her ikisinin de milletvekillikleri düşecek. Öte yandan, Yargıtay HDP Milletvekili Ebru Güney'in beraat kararını onadı. HDP Van Milletvekili Tayyip Temel'in "örgüt yöneticiliği" suçuyla aldığı 18 yıl hapis cezası ise bozuldu. Temel'in "örgüt üyeliği" suçuyla cezalandırılması gerektiği belirtildi. 

Kararda, KCK-PKK bağlantısının tespitine yer verildi

Yargıtay, kararında KCK'nın terör örgütü olduğuna dair şu tespite yer verdi: "KCK'nın PKK ile organik bağlantısı, açıklanan amaç ve stratejisi, hiyerarşik yapısı, üye sayısı, sahip olduğu silahlı ve zorlayıcı gücü itibariyle; devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden cebren ayırmaya yönelik amaç suçu gerçekleştirmeye elverişli nitelikte silahlı bir terör örgütüdür"